Maduro'dan deniz üssüne ziyaret
ensonhaber.com

Venezuela lideri Nicolas Maduro, ABD’nin sahil güvenlik gemisinin yapılan uyarılardan sonra ülkenin ulusal karasularını hızlı bir şekilde terk ettiğini belirtmişti. Maduro, ABD gemisine uyarı yapılan deniz üssünü ziyaret ederek askerler ile bir araya geldi.

MADURO'YA SADAKAT YEMİNİ

Maduro'nun ziyareti sırasında askeri tören gerçekleştirilirken, askerler Venezuela Devlet Başkanına bağlılık sözü vererek ABD'ye karşı intikam yeminleri etti.

Maduro'dan deniz üssüne ziyaret

HÜCUMBOT İLE KARŞILIK

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ordu mensuplarıyla dünkü buluşmasında, ABD’nin sahil güvenlik gemisinin, Venezuela donanmasında görev alan devriye hücumbotunun yaptığı uyarılardan sonra ülkenin ulusal kara sularını hızlı bir şekilde terk ettiğini açıkladı.

Maduro'dan deniz üssüne ziyaret

Maduro, “Devriye hücumbotumuz, emperyalist baskıncı gemiye, ‘defol buradan’ demek üzere denize açıldı. Komuta eden subay, ‘Venezuela kara sularında bulunuyorsunuz, lütfen yasalara ve uluslararası hukuka uyun ve derhal ülkeyi terk edin’ dedi. Ve Amerikan gemisi üçüncü kez ülkemizi terk etti. Bu uluslararası hukukun, barışın, Venezuela’nın askeri ahlakının zaferi.” diye konuştu.

Maduro'dan deniz üssüne ziyaret

"YAPABİLECEKLERİMİZİ ORTAYA KOYDUK"

Amerikalı denizcilerin eylemini, ülkenin bu tür hamlelere hazır olup olmadığını kontrol etmeyi amaçlayan, Venezuela’ya yönelik bir provokasyon olarak nitelendiren Maduro, şöyle konuştu: “Donanmamızın, ulusal silahlı kuvvetlerimizin neler yapacağını, korkup korkamayacağımızı görmek için, tepkimizi görmek için bunu yaptılar. Tepkimiz gösterge niteliğindeydi. Mutlak bir soğukkanlılık sergilendi. Sıfır sinir, soğukkanlılık, dayanıklılık ve kararlılık, cesaret ve irade ortaya konuldu.”