Mahçupyan'ın Akşam'daki ilk yazısında Zaman'a gönderme

Mahçupyan'ın Akşam'daki ilk yazısında Zaman'a gönderme

30 Mart seçimlerinden sonra da Gülen hareketine yönelik eleştirilerini sürdüren Etyen Mahçupyan geçtiğimiz günlerde Zaman gazetesi ile yollarını ayırdı. Daily Sabah ve Akşam gazetelerinde devam etme kararı alan Etyen Mahçupyan'ın Akşam'daki ilk yazısı yayınlandı.

Ayrılık yazısında, Zaman'ın taraf olduğunu ve propaganda gazetesine dönüştüğünü söyleyen Etyen Mahçupyan, başlangıç yazısında bu söylemlerinin devamını getirdi.

Mahçupyan, Türkiye'nin tarihsel macerasının yeniden 20. yüzyılın başına döndüğünü, ilerlemenin yollarının döşendiğini; fakat bu yolun kapanma endişesinin teyakkuza neden olduğunu yazdı. İktidarın yanlışlarının bile yolun kapanması tehlikesi karşısında anlamını yitirdiğini söyledi.

ONLAR İÇİN MESELE İKTİDAR KAVGASI AMA..

Bu farklı ruh halinin anlamını kavrayamayanlar için meselenin sadece bir iktidar kavgası olduğunu ifade eden Mahçupyan, "Ama ileride bu dönemin tarihini yazacaklar için böyle olmayacak. Onlar bir tarihsel parantezin kapandığını, bu topraklarda ilk kez oluşan 'toplumun' kendi kaderine sahip çıkmak üzere siyasete damgasını vurduğunu söyleyecekler. Uzun bir aralıktan sonra geçmişteki ruhun yeniden doğru bir zamana denk geldiğini ve böylece cumhuriyeti yeniden inşa eden bir ihtilalci değişime yelken açıldığını yazacaklar..." diyerek yazısını noktaladı.

ETYEN MAHÇUPYAN'IN AKŞAM'DAKİ YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Mahçupyan'ın Akşam'daki ilk yazısında Zaman'a gönderme