Mahmut Övür: Yüce Divan tuzaktır

Mahmut Övür: Yüce Divan tuzaktır

Mahmut Övür, Sabah gazetesindeki yazısında Erdoğan ve AK Parti hükümeti aleyhine atılacak her adıma gözü kapalı destek verecek siyasetçiler, aydınlar ve siyasete ayar vermek için bekleyen yüksek yargı mensuplarının olduğunu vurguladı.

"SON DARBEYE HAZIRLANIYORLAR"

Övür, devamında Paralel Yapı'nın arkalarına aldıkları bu güçlerle son hamleye hazırlandıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"O hamlenin adı Yüce Divan... 17-25 Aralık darbesinin içine sakladıkları yolsuzluk sosuyla suçladıkları 4 bakanın "Yüce Divan"a gönderilmesi için canhıraş uğraşıyorlar. Bunda ısrar etmelerinin nedeni, şeffaf bir devlet ve yolsuzlukların son bulması değil, öyle bir dertleri yok. Asıl dertleri 17-25 Aralık darbe tezini çökertmek ve AK Parti'yi dize getirmek. Bu siyasi bir hedeftir. Anayasa Mahkemesi'nin bugünkü yapısı da bu siyasi hedefi gerçekleştirmeye uygun. Sadece Başkan Haşim Kılıç'ın siyasete müdahale ettiği o çirkin, "gömlek değiştirme" sözleri bile oradan nasıl bir karar çıkacağını anlatmaya yetiyor"

HANEFİ AVCI ÖRNEĞİ

Sabah yazarı, "Devrimci Karargah Örgütü" davasından yargılanan ve cezası onanan Hanefi Avcı'nın "Yargıtay'ın böyle bir karar vermesini bekliyordum. Aslında bu kararın bu şekilde çıkması belki kötü gibi gözükse de toplumun bu cemaat denen yapıyı anlaması için iyi bile oldu." dediğini hatırlatarak Yüce Divan'da da çıkacak sonuç da farklı olmayacağını anlattı.

"KOVUŞTURMAYA YER YOK KARARI"

Mahmut Övür, ayrıca 17 Aralık soruşturması hakkında takipsizlik kararı veren Savcı Ekrem Aydıner'in gerekçesine de dikkat çekerek şunları yazdı:

"Ayrıca ona ihtiyaç da yok. Ortada yargının verdiği çok önemli ve anlamlı bir karar var. Savcı Ekrem Aydıner "kovuşturmaya yer yok" dediği kararını çok temel bir hukuk ilkesine dayandırıyordu:

"MAHKEMEDE KULLANILAMAZ"

"Bu soruşturmaya esas teşkil eden deliller yasadışı yöntemlerle, yasaların zorlanması ve etrafından dolanılması yoluyla elde edilmiştir; mahkemede kullanılamaz."

"YÜCE DİVAN KARARI TUZAKTIR"

Bu temel ilkeyle yaklaşılsaydı Ergenekon ve Balyoz'da da, Hanefi Avcı davasında da adaletsizlik yaşanmazdı. Bu yüzden Yüce Divan kararı tam anlamıyla siyasidir ve tuzaktır. Siyasilerin darbecilerin tuzağına düşmemesi gerekiyor."

MAHMUT ÖVÜR'ÜN YAZISINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ