MAK: Kürtler özerklik istemiyor

SELAHATTİ,N

4 büyükşehir, 12 il ve 121 ilçede, bin 521 kişiye sorularak yapılan araştırmada, Kürt vatandaşların özerklik veya öz yönetim istemediği görülüyor.

YARIN SEÇİM OLSA

Ankete katılan katılımcılara özerklik talebinin yanı sıra oy tercihleri de soruldu. Araştırmada yöneltilen “Yarın bir seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” şeklindeki soruya, kararsızlar dağıldıktan sonra katılımcıların yüzde 51,8’i HDP, yüzde 26’sı AK Parti, yüzde 3,1’i CHP, 2,9’u MHP cevabını verirken yüzde 14,2’si ise oy kullanmayacağını dile getirdi.

MAK: Kürtler özerklik istemiyor

YÜZDE 20'Sİ BU SEÇİMDE OYUNU FARKLI PARTİYE VERECEK

"1 Kasım seçimlerinde, 7 Haziran 2015 seçimlerinde oy verdiğiniz partiden farklı bir partiye oy vermeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna ise ankete katılanların yüzde 63,5’i “hayır, 7 Haziran’da oy verdiğim partiye oy vereceğim”, yüzde 21,5’i “evet, 7 Haziran’da oy verdiğim partiden farklı bir partiye oy vereceğim” dedi.

MAK: Kürtler özerklik istemiyor

YÜZDE 74'Ü ÖZERKLİK İSTEMİYOR

“Bölgede son dönemde sıkça ifade edilen öz yönetim/özerklik konusunda görüşünüz nedir?” sorusuna araştırmaya katılanların yüzde 44’ü, “özerklik/öz yönetim vb. istemiyoruz”, yüzde 30’u “özerklik / özyönetim bölücülüktür”, yüzde 6’sı “özerklik / özyönetim vb. bölgede terörün bitmesi, bölgenin gelişmesi için faydalı olabilir” şeklinde cevap verirken, yüzde 20’si ise görüş bildirmek istemediğini veya kararsız olduğunu söyledi.

MAK: Kürtler özerklik istemiyor

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNU: TERÖR

Araştırmada sorulan “Size göre şu anda ülkemizin en önemli gündem konusu nedir?” şeklindeki soruya ise katılımcıların yüzde 58’i ‘terör/operasyonlar’ cevabını verdi.

Yüksekdağ: Sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz

MAK: Kürtler özerklik istemiyor