Malatya'da oy verme kavgası: 2 ölü
DHA

Pötürge ilçesinin Bölünmez Mahallesi'nde saat 10.30 sıralarında meydana gelen korkunç olayda, silahlar konuştu.

Vurularak öldürülen Saadet Partili şahıslar hakkında bilgi alan Parti Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise olaya ilişkin sosyal medyadan isyan etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Temel Karamollaoğlu'nu arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirirken, olayı takip edeceklerini söyledi.

OY VERME KAVGASI KANLI BİTTİ

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Bölünmez Mahallesi İlkokulu'na kurulan sandık başında, oy kullanma işlemi sırasında iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.

Malatya'da oy verme kavgası: 2 ölü

2 KİŞİ TABANCAYLA VURULUP ÖLDÜ

Kavga sırasında tabancayla vurulan Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş, yaşamını yitirdi. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği kavganın ardından tabancayı ateşlediği belirtilen kişi, gözaltına alındı. 2 kişinin cansız bedenleri, yapılan incelemelerin ardından morga kaldırıldı.

Güvenlik güçleri, olayların daha fazla büyümemesi için okul çevresinde ve mahallede geniş güvenlik önlemi aldı. Yapılan soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

Malatya'da oy verme kavgası: 2 ölü

CUMHURBAŞKANI, KARAMOLLAOĞLU'NU ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da iki vatandaşın hayatını kaybetmesi dolayısıyla Temel Karamollaoğlu’nu telefonla arayarak taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, bu elim olaydan dolayı duyduğu üzüntülerini dile getirerek, olayın takipçisi olduklarını ve sorumluların adalet önünde hesap vereceklerini ifade etti.

ERDOĞAN: MALATYA'DAKİ OLAY BİZLERİ ÜZDÜ

Olaya ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "56 milyon Türkiye genelinde seçmen olarak kayıtlı olduğu bir seçim. Malatya'daki olay bizleri üzdü. Bunun olmaması gerekirdi. 2 vatandaşımızın ölümü Cumhurbaşkanı olarak beni ciddi manada üzdü. Bu konuda şu anda Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız yargı süreci olarak da gerekli soruşturmaları yapıyor. Bu 2 arkadaşımıza rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Bu durum partiler arası bir sorgulamaya, partiler arası bir yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum. Dudaklarımızın arasından çıkacak sözler çok büyük önem taşıyor. dedi.

Erdoğan: Malatya'daki olay bizi üzdü VİDEO

''BU OLAYIN ÜZERİ ÖRTÜLMEMELİ''

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Malatya'da oy kullanma sırasında çıkan kavgada iki kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin, "İş işten geçti maalesef, hadise oldu. Hükümetten, özellikle de Sayın Cumhurbaşkanından ve yetkililerden ricam, hadisenin üstü örtülmemesi gerektiğine inandığımı söylemek istiyorum.

Bugün onun için bunun üstü örtülmemeli. Ancak yetkililer, siyasiler, hepimiz bunun içindeyiz ders çıkarmalıyız. Bu hadiseden ders çıkarmalıyız. İnşallah bu seçimlerin huzur içinde tamamlanması için geri kalan illerinde, ilçelerinde ve beldelerinde bu hadiselerin olmamasını Cenabıhak'tan niyaz ediyorum. Başta camiamız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza, bir iç hesaplaşma yapmalarını, nereden geldik, nereye gidiyoruz, bu yanlışlıklar nasıl önlenir, bunun üzerine düşünmeye davet ediyorum." dedi.

''BASİT BİR OLAY DEĞİL, OYUNUZ BATSIN''

Twitter'dan açıklama yapan Karamollaoğlu, ''Malatya Pütürge'de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir. Yaşanan olay basit bir husumet değil, sandık başında açık oy kullandırılmak istenmiş ve bu duruma itiraz eden müşahitlerimiz katledilmiştir.'' dedi.

Karamollaoğlu bir sonraki paylaşımında ise ''Alacağınız birkaç fazla oy yerin dibine batsın.'' diyerek sert çıktı.

Malatya'da oy verme kavgası: 2 ölü


Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)