Malatyalılar ile Adıyamanlılar arasında sınır kavgası
İHA

Malatya ile Adıyaman arasında 3 yıl önce tabela nedeniyle başlayan sınır kavgası, yeniden alevlendi. Kavga bu kez, Yeşilyurt ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada, Malatyalılar tarafından yapılan yol çalışması nedeniyle başladı.

ADIYAMANLI 100 KİŞİLİK GRUP...

Adıyaman sınırında bulunan Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada yol çalışması sırasında yaklaşık yüz kişilik Adıyamanlı grup, çalışma alanına gelip buradaki çalışmaları durdurdu.

Malatyalılar ile Adıyamanlılar arasında sınır kavgası

5 MALATYALI YARALANDI

Kozluk Mahallesi sakinlerinin ifadesine göre; bölgenin kendi sınırları dahilinde olduğunu ileri süren Adıyamanlılar, daha sonra Malatyalılara taşlarla saldırdı.

5 kişinin yaralandığı olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunan Kozluk Mahallesi sakinleri siyasilerin konuyu çözmemesinden dert yanarak, olaylar daha fazla büyümeden bir an önce sınırın net bir şekilde belirlenmesini istiyor.

Malatyalılar ile Adıyamanlılar arasında sınır kavgası

Malatyalılar ile Adıyamanlılar arasında sınır kavgası VİDEO

"BİZE DE SALDIRDILAR"

Olayı anlatan Kozluk Mahalle Muhtarı Ali Ercan, yaylaya yol yaptıkları sırada Adıyamanlıların kendilerine saldırdığını söyleyerek, “Burada yaylaya yol götürmek için çalışma yapıyoruz. Burası bizim il sınırlarımız içinde ve biz kullanıyoruz. Dün 100 kişilik bir grup geldi, burada bizim çobanımıza karışmışlar. Sonra biz konuşmak için geldiğimizde bize de saldırdılar.” dedi.

Malatyalılar ile Adıyamanlılar arasında sınır kavgası

"BÖYLE OLAYLAR YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Konuyu daha önce yetkililere defalarca söylediklerini ancak bir çözüm bulamadıklarını söyleyen Ercan, sorunun çözülmesini ve bölgenin nereye ait olduğunun bir önce belirlenmesi gerektiğini aktardı. Ercan, “Eğer bizimse bize versinler Adıyaman’ınsa onlara versinler, biz de ona göre davranalım ve bir daha buraya gelmeyelim. Böyle olaylar yaşamak istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Malatyalılar ile Adıyamanlılar arasında sınır kavgası

"MALATYA SINIRI 7 KM İÇERİ ÇEKİLDİ"

Sınır tartışmalarının nedeninden bahseden Ercan, “Bölgede açılan bir taş ocağı vardı. Malatya'dan ruhsat verilmedi. Onlar gidip Adıyaman’da ruhsat aldılar. Kadastro sınırını getirip taş ocağını içine aldılar ve böylece Malatya sınırı yaklaşık 7 kilometre içeri çekildi. Mesele bundan ibaret” şeklinde konuştu.

Olayda kendisi ile birlikte 5 kişinin yaralandığını dile getiren muhtar Ercan, karşı taraftan şikayetçi olduklarını da ifade etti. Yaylayı uzun yıllardır kendilerinin kullandığını belirten mahalle sakinleri ise konun acil bir şekilde çözüme kavuşturulmasını istedi.

Malatyalılar ile Adıyamanlılar arasında sınır kavgası

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)