Malezya'da turist teknesi kayboldu
Ajanslar

Malezya'da turist teknesi kayboldu

Malezya denizcilik ajansı, dün sabah ülkenin doğusundaki Sabah eyaletinin merkezi Kota Kinabalu’dan yola çıkan ve 29 Çinli turisti taşıyan bir tekneyle bağlantı kurulamadığını bildirdi.

Teknenin 60 kilometre mesafedeki popüler turist bölgesi Mengalum Adası’na yol aldığını belirten Malezyalı yetkililer, akşam saat 21.50 civarında kendilerine kayıp başvurusunun yapıldığını kaydetti.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Malezya Turizm Bakanı Masidi Manun, sahil güvenlik ve donanma gemilerinin yanı sıra hava kuvvetlerine bağlı uçakların arama kurtarma çalışmaları için seferber edildiğini açıkladı.

Çin medyasında yer alan haberlerde ise tekne istikametinde dün havanın fırtınalı olduğu, kötü hava koşullarının halen hüküm sürdüğü ve arama çalışmalarını olumsuz etkilediği belirtiliyor.

25 KİŞİ BULUNDU

AFP'nin haberine göre, Çinli turistleri taşıyan ve dün akşamdan beri kayıp olan teknedeki 25 kişi sağ olarak bulundu. Şahidan Kassim adlı bakan; bir mürettebat ve beş yolcunun ise halen kayıp olduğunu açıkladı.

Yetkililer, sudaki turistlerin, 5'li ve 10'lu gruplar halinde bulunduğunu söyledi.

Kısa süre önce Malezya donanmasından yapılan açıklamada da batan teknenin kaptanının ve mürettebattan bir kişinin, bölgedeki bir ada açıklarında sağ bulunduğu belirtilmişti.