Marmara Adası açıklarında yük gemisi karaya oturdu

marmara

Tuzla'dan hareket eden Sierra Leone bayraklı, yaklaşık 60 metre uzunluğunda ve 621 groston ağırlığındaki yük gemisi Marmara Adası açıklarında karaya oturdu. Makine dairesinin su aldığı ve 9 kişilik mürettebatı bulunduğu öğrenilen gemiden yardım çağrısı yapılması üzerine kıyı emniyetine bağlı ekipler harekete geçti.

Marmara Adası açıklarında yük gemisi karaya oturdu İZLE

YARDIM ÇAĞRISI YAPILDI

Marmara Adası Kaymakamı Yakup Güven, adanın Saraylar Mahallesi tarafında karaya oturduğu ihbarı aldıkları yük gemisine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, "Adaya yakın bir noktada olduğunu öğrendik. Yardım çağrısı yapılması üzerine ekiplerimiz bölgeye hareket etti. Öncelikle mürettebatı adaya getirmek istiyoruz" dedi.

Marmara Adası açıklarında yük gemisi karaya oturdu

9 MÜRETTEBATIN 4'Ü KURTARILDI

Libya'ya gittiği öğrenilen geminin, makine dairesinin su aldığı ve yardım çağrısında bulunulması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri mürettebatı kurtarmak için harekete geçti. Ekiplerin çalışmasıyla yabancı uyruklu 4 mürettebat kurtarılarak Marmara ilçesine getirildi. Sahil kenarında sağlık ekipleri tarafından karşılanan 4 kişiye ilk müdahale ambulanslarda yapıldı.

Marmara Adası açıklarında yük gemisi karaya oturdu

KAHVEHANEDE SERUM VERİLDİ

İlçeye uzun zamandır elektrik verilemediği için Marmara Devlet Hastanesi'ne sevk edilemeyen 4 kişiye, sahile yakın bir yerde elektriği bulunan bir kahvehanede doktorlar nezaretinde serum verildi ve gözetim altında tutuldu. Sahil Güvenlik ekipleri diğer mürettebatın kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Marmara Adası açıklarında yük gemisi karaya oturdu