Mayalar bile inanmıyor

Mayalar bile inanmıyor

Maya Takvimine göre kıyametin kopacağına inanılan 21 Aralık 13.11'de beklendiği gibi kıyamet kopmadı. Şirince'de coşkuyla beklenen kıyamet anında geri sayım yapıldı. Sayımın sonunda Şirince'de bulunan turistler kıyametin kopmayışını birbirlerine sarılarak kutladı. Kıyametin kopacağına inanan pek çok kişi vardı ancak bu iddiayı ortaya atan Mayaların torunları bu iddiaya inanlara gülüyordu.

The Telegraph gazetesi ve haber ajansı Reuters'da 21 Aralık günü ile ilgili açıklama yapan Maya kökenli Guatemalalılar, bu tarihte kıyamet kopacağına inanmadıklarını açıkladı. Maya kökenli Guatemalalı Apolinario Chile Pixtun'a göre bu olay bir safsatadan ibaret. Etrafındaki insanların kendisine sürekli aynı soruları sorduğu için bunaldığını ifade eden Pixtun, "Kıyamet senaryolarını üreten Mayalar değil Batılılar" dedi.

KIYAMET DEĞİL, YARADILIŞIN YIL DÖNÜMÜ

21 Aralık kıyamet gününün bir başka önemli ismi ise Mayalardan kalan yazıtları inceleyen epigraf David Stuart. Stuart'a göre kıyamet senaryoları gerçeği yansıtmıyor. Stuart, Mayaların dünyanın sona ereceğine dair bir kehanette bulunmadıklarını, tam tersine ellerindeki verilere göre 21 Aralık'ın yaradılışın yıl dönümü olduğunu ve Mayaların bunu müjdelediklerini belirtti.

MAYALAR DEĞİL, SÜMERLİLER BULDU

21 Aralık'la ilgi soruları yanıtlayan NASA , Dünya'nın sonu ile ilgili iddiaların Sümerler tarafından bulunduğu öne sürülen Nibiru adlı sözde bir gezegenin aralık ayında Dünya ile çarpışacağı varsayımına dayandığını ifade etti.
Çarpışma için önce Mayıs 2003 tarihinin ileri sürüldüğünü belirten NASA, bu tarihte hiçbir şey olmayınca Aralık 2012 tarihinin belirlendiğini işaret etti.

NASA'DAN AÇIKLAMA

Nibiru gezegeni ile ilgili hiçbir veri olmadığına dikkati çeken NASA, "Eğer bu gezegen gerçek olsaydı ve Dünya ile çarpışacağı bir rotada bulunsaydı, bunu en az 10 yıl öncesinden bilebilirdik. Aynı zamanda gerçekten 21 Aralık'ta Dünya'ya çarpacak olsaydı Nibiru'yu şimdiden gökyüzünde çıplak gözle görebilmemiz gerekirdi" dedi.