Meclis'te kırdığı bardak Hasip Kaplan'ın başına dert oldu

Meclis'te kırdığı bardak Hasip Kaplan'ın başına dert oldu

BDP 'li Hasip Kaplan 'ın sosyal medyada izlenme rekoru kıran, TBMM Genel Kurulu'nda kendisine laf atan AK Parti 'lilere kızarak, kürsüdeki bardağı kırması başına dert oldu. BDP 'nin Mardin kampında kadın milletvekili ve parti yöneticisi kadınlar, Kaplan'ı "agresif" olmakla eleşterdi ve görevi bırakmasını istedi.

KADIN VEKİLLER GÖREVİNİ BIRAKMASINI İSTEDİ

BDP 'nin Mardin'de üç günlük kampında önemli tartışmalar yaşandı. Partililer, Hasip Kaplan 'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Kaplan'ı hedef tahtasına koyan kadın milletvekilleri, Kaplan'ın "agresif ve disiplinsiz" olduğunu, "kavgacı ve bireysel davrandığını" söyleyerek grup başkanvekilliği görevini başka bir milletvekilinin üstlenmesi gerekitiğini savundu.

KAPLAN'IN MECLİS'TE BARDAK KIRDIĞI O AN

YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BALUKEN

Kaplan ise bu eleştiriler karşısında sessiz kalmadı. Kaplan, "Ben istifa etmeden nasıl grup başkanvekili arıyorsunuz. Seçime gidiyorsunuz" diyerek tepkisini dile getirdi. Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in Grup Başkanvekilliği'ne aday olması üzerine seçim yapıldı ve Baluken yeni grup başkanvekili seçildi.

SAKIK'IN DA GÖREVİNİ BIRAKMASI İSTENDİ

Tartışmalar bununla da sınırlı kalmadı. Meclis İdare Amiri Sırrı Sakık 'ın görevi bırakmasını isteyen bazı milletvekilleri, Sakık'ın iki dönemdir bu görevi sürdürmesini "saltanata" benzetti. Bunun üzerine Sakık, "Bu görevi sürdürmenin bana bir getirisi yok. Daha iyi yaparın diyen varsa gelsin o yapsın" dedi. Göreve, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy talip oldu. Ancak 5 oy alınca geri çekildi.

SIRRI SÜREYYA'NIN ELEŞTİRİLERİ, VEKİLLERİ KIZDIRDI

Toplantıda Kürt milletvekilleri ile sosyalist milletvekiller de tartıştı. İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder 'in, Mesut Barzani'ye yönelik eleştirileri, BDP 'li Kürt milletvekillerini kızdırdı.

Meclis'te kırdığı bardak Hasip Kaplan'ın başına dert oldu