CHP'li Altay: Bana kafayı yedirtmek üzeresiniz

tbmm

TBMM Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerinde tasarının 15. maddesinin oylama sonucunun açıklanması sırasında komisyonun yerinde olmadığı gerekçesiyle usul tartışması açıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri devam ediyor.

"BANA KAFAYI YEDİRTMEK ÜZERESİNİZ"

Meclis'in teamüllerinin değiştirildiğini ileri süren Altay, iktidar partisinin oylarıyla reddedeceği bir önergeye komisyonun katılmasıyla, muhalefetin konuşma hakkını engellediğini, bunun ahlaksız bir yaklaşım olduğunu öne sürdü ve "Son bir haftadır bana kafayı yedirtmek üzeresiniz, saçımı başımı yolduracaksınız" diye konuştu.

CHP VE HDP'Lİ VEKİLLER İTİRAZ ETTİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, valiye suç faillerinin bulunması için kolluğa emir verme ve kamu düzenini, kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla kamu kuruluşlarının araçlarından yararlanma yetkisini düzenleyen 15. maddenin oylanma şekline itiraz etti.

CHP'Lİ ALTAY USUL TARTIŞMASI TALEP ETTİ

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, oylama sonucunu açıkladığı sırada komisyon ve hükümete sorması gereken bir şey olmadığını belirtti, komisyon ve hükümetin Genel Kurul'da olduğunu söyledi.

CHP'li Altay: Bana kafayı yedirtmek üzeresiniz

Muhalefet, komisyon ve hükümetin salonda değil, yerinde olması gerektiğini dile getirerek, itirazlarını sürdürdü. Bahçekapılı'nın tutumunu değiştirmemesi üzerine CHP Grup Başkanvekili Altay, usul tartışması talep etti.

ALTAY'DAN BAHÇEKAPILI'YA: ÇILDIRTMA BENİ

Usul tartışması açan Bahçekapılı'nın, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat'a söz vereceğini söylemesi üzerine CHP Grup Başkanvekili Altay, "Usul tartışmasını açan benim. Çıldırtma beni" dedi. Bahçekapılı da Altay'a "Çıldırma" karşılığını verdi.

"ALLAH'TAN KORKUN, KEPAZELİK"

İktidar sıralarına dönen Altay, "Bir müdahale edin. Allah'tan korkun. Kepazelik" diye seslendi. Bahçekapılı, kendisine yerinden laf atan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'a da "Duyuyorum, hepsine dava açacağım" dedi.

Daha sonra Bahçekapılı; Altay, Günal, Zozani ve AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat'a söz vereceğini ifade ederek, usul tartışmasını açtı.

CHP'li Altay: Bana kafayı yedirtmek üzeresiniz

"SABAH MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDİYORUM"

Usul tartışmasında söz alan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Bahçekapılı'nın tutumunu eleştirerek, "Önerge yanlış gelmiş, oylama yapıyor. Burada kimse yok. Burada sonuç açıklanırken bakanlık ve komisyon sırasında hiç kimse yoktu. Bütün kutsallar üzerine yemin ediyorum yoktu. Kamera görüntülerini getirin bir tane aksi bir şey varsa sabah milletvekilliğinden istifa ediyorum. Var mısınız?" diye konuştu.

Günal, Başkanlık Divanı'na dönerek, "Buranın yönetimini elinizden kaçırdınız. Burası yönetilmiyor. Burası Tayyip Erdoğan'ın çiftliği değil ki" değerlendirmesinde bulundu.

"BANA KAFAYI YEDİRTMEK ÜZERESİNİZ"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da usul tartışmasında sözlerine "Günaydın sayın milletvekilleri" diyerek başladı.

Meclis'in teamüllerinin değiştirildiğini ileri süren Altay, iktidar partisinin oylarıyla reddedeceği bir önergeye komisyonun katılmasıyla, muhalefetin konuşma hakkını engellediğini, bunun ahlaksız bir yaklaşım olduğunu öne sürdü.

"Son bir haftadır bana kafayı yedirtmek üzeresiniz, saçımı başımı yolduracaksınız" diyen Altay, İçtüzüğü göstererek, "Benim hakkım var. Ben hakkımı kimseye yedirtmem. Can veririm yedirtmem. Burayı babanızın çiftliği gibi yönetemezsiniz. Haddinizi bilin. Aklınızı başınıza alın, beni çıldırtmayın" diye konuştu. Altay'ın bu sözlerini Bahçekapılı, alkışlayarak protesto etti.

CHP'li Altay: Bana kafayı yedirtmek üzeresiniz

"HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN"

Genel Kurul'daki tüm işlemlerin İçtüzüğe göre yapılması gerektiğine işaret eden Altay, "Herkes, önce Sayın Başkan, aklını başına alsın. O makamın hakkını vereceksiniz" ifadesini kullandı.

"PİLAVDAN DÖNENİN KAŞIĞI KIRILSIN"

Bahçekapılı da "Talimatı aldığım şahıs burada. Talimat alıyorum şu anda. Talimatları aldık arkadaşlar, rahat olun" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, çalışma koşulları ne kadar zorlaştırılırsa zorlaştırılsın tasarının görüşmeleri boyunca Genel Kurul'da olacaklarını dile getirerek, "Biz buradayız. Bu yoldan dönen namert olsun. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" diye konuştu.

Kubat ise Başkanlık Divanı'nın yaptığı işlemi doğru bulduklarını ve Bahçekapılı'nın tutumunundan yana olduklarını söyledi. Usul tartışması sonrasında Bahçekapılı, tutumunda bir değişiklik olmadığını bildirdi.