Meclis'te 'yerim seni' tartışması

Meclis Genel Kurulu'nda, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretleri milletvekilleri arasında sert tartışmalara neden oldu. Bu tartışmalarda tutanaklara geçen ifadeler oldukça ilginçti.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı "diktatör bozuntusu" ifadesi yinelemesi üzerine çıkan tartışmaya, CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu ile AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Seferinoğlu da dahil oldu.

"YERİM SENİ, ÇİĞ ÇİĞ YERİM"

Habertürk'ün haberine göre; yaşanan tartışma sırasında CHP'li Bektaşoğlu, AK Partili Seferinoğlu'na "Yerim seni, çiğ çiğ yerim" diye tepki gösterdi. "Ya, utanmıyor musun sen?" diye tepki gösteren AK Partili vekile sözlerini yineleyen CHP'li Bektaşoğlu, "Seni yerim, yerim!" ifadelerini kullandı.

Meclis'te 'yerim seni' tartışması

"SAYIN BAŞKAN, SENİ YERİM DİYOR"

Gerilen Genel Kurul'da AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da tartışmaya dahil oldu. Çamlı, Bektaşoğlu için "Ya, böyle milletvekili mi olur Sayın Başkan. 'Seni yerim' diyor. Ne demek? Sen kimsin ya!" dedi.

Meclis'te 'yerim seni' tartışması

"KAÇ TANE DİŞİN VAR SENİN"

Bunun üzerine AK Partili Çamlı ile CHP'li Bektaşoğlu arasında yeni bir tartışma başladı. Bektaşoğlu'na tepki gösteren Çamlı, "Kaç tane dişin var senin? Ne yersin sen ya! Cürmün kadar yer yakarsın! Ayıp ya!" diye konuştu.

"SENİ ÜFLERİM, ÜFLERİM"

Bunun üzerine Bektaşoğlu'nun "Seni üflerim, üflerim!" ifadelerini kullandı.

Bir süre daha devam eden tartışmaların ardından HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan birleşime 10 dakika ara verdi.