AK Partili vekil Pierre Loti'ye eşcinsel dedi - Video

AK Partili vekil Pierre Loti'ye eşcinsel dedi - Video

İstanbul'un ünlü mekanlarından Pierre Loti tepesinin adının İdris-i Bitlisi olması yönündeki çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken AK Parti Milletvekili Vahid Kiler canlı yayına çıktı.

Pierre Loti'nin sanıldığı gibi bir Türkiye ve İstanbul aşığı olmadığını savunan AK Partili vekil, Fransız sanatçının eşcinsel olduğunu iddia etti.

"AŞIK OLDUĞU KİŞİ KADIN DEĞİL ERKEK"

Pierre Loti'nin aşık olduğu kişinin bir kadın değil Azade adında bir erkek olduğunu vurgulayan Vahid Kiler "Bu konulara girmek istemiyorum.... Eğer o tepenin ismi Eyüp Sultan olarak değişseydi itiraz etmezdim" dedi.

GÖKDELENİN İSMİ NEDEN İNGİLİZCE?

"Ben çok üzülüyorum bunları duyunca. Aklı başında köşe yazarları da bunu gündeme getiriyor. Ailemin işi ile benim milletvekili olarak bir öneri yapmam ayrı konular. Orası ticari bir işletme. Türkiye'de ilk defa seyir terasının olduğu bir işletme. İstanbul'daki hastaneler de 'hospital' adını kullanıyor. Kimseye adını şu koyacaksın deme hakkımız yok. 'Sapphire' İngilizcede ve Türkçede değerli taş anlamına gelir. Ben bir Bitlisli olarak bunu gündeme getiririm eğer karar değişirse kendi kararları olur zaten... Sapphire ile Pierre Loti'nin bir alakası yok ki.

Benim sorum şu sadece; neden İdris-i Bitlisi adı 1934'de değiştirildi?"

İŞTE O AÇIKLAMALAR!..