ensonhaber.com

Seçimlere kısa bir süre kala, siyasi partilerin saha çalışmaları devam ediyor.

Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına muhalefetin kimi çıkartacağı merak konusu.

6 liderin bir masa etrafında 'parlamenter sisteme dönüş' mutabakatı ile bir araya gelmesi muhalefeti yeterince bütünleştirmeye yetmedi.

6'lı masa kurulduğundan itibaren çekişme ve anlaşmazlıklar her açıdan kamuoyuna yansımaya devam ediyor.

Muhalefet liderlerinin birbirinden ayrı çelişkili açıklamaları da dikkat çekiyor..

24 TV'deki Esas Mesele programına konuk olan Ferhat Murat, Millet İttifakı'nı değerlendirdi.

6'lı masaya Kolpaçino benzetmesi

"Sayın Erdoğan kendisini Cumhur İttifakı'na davet ettiğinde Cumhur İttifakı'na yönelik bir benzetmede bulunmuştu. "Kumar masasında bizim yerimiz olmaz" demişti" diyen Murat, esas 6'lı masanın bir poker masasına benzediğini söyledi:

"Söylediğim pek çok açıklamada olduğu gibi rest, blöf bir poker masası esasında. Yani bir kumar masası benzetmesi bir ittifak için yapılacaksa, 6'lı masa buna daha uygun gözüküyor.

Aslında baktığımızda Türk sinemasından tarif edebiliriz bunu. Kolpaçino diye bir film var. Orada evini filmcilere kiraya veren bir karakter var, Şafak Sezer'in canlandırdığı. Bu karakteri Sayın Kılıçdaroğlu olarak tabir edebiliriz. Evinde bir kumarhane organizasyonu yapılmış ve misafirler geliyor. bu misafirler de işte 6'lı masanın diğer üyeleri olarak ifade edebiliriz.

Neyse oyun başlıyor, sonra bir anda ortam geriliyor ve silahlarla birbirlerine ateş ediyorlar. Ölümler, yaralılar vs. ortalık kan revan içinde. Sonra evin sahibi içerigiriyor ve bir anda bayılıyor. Uyandığında kurduğu ilk cümle "Altın kapılarımız kan oldu" Sonra Aydemir Akbaş giriyor, aslında organizasyonun başındaki isim. Onu da belki 6'lı masayı teşkil eden yapıya işte Amerika ise Biden ise işte muhalefete destek vermek istiyoruz diyen. O da "Kıyamet günü bugündür ey ümmeti Muhammed" diyerek olayı finalize ediyor.

Yani son 1 haftada yaşanılan olaylar, Kolpaçino filminin sahnesine çok benziyor."