Nuray Mert'e göre Paralel Yapı otoriter gidişe dur dedi

nuray-mert

Siyaset bilimci-yazar Nuray Mert, Zaman gazetesinden Tuğba Kaplan'a, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti-Cemaat kavgasına da değinen Nuray Mert, "Hükümetin gazetelerinden biri özellikle her gün, bir örgüt şeması yayınlıyor. Aklı başında olan herkes aşağı yukarı iktidar tablosunu görüyor. Otoriter gidişe dur dediği için, zamanında ittifak ettiği kesimi tasfiye etme girişimi bu" değerlendirmesinde bulundu.

Mert'in açıklamalarından ilgili bölüm;

"ÖRGÜT VAR, ÇETE VAR SÖYLEMLERİ GERÇEKÇİ DEĞİL"

"Demokratik bir ülkede vatandaşı ilgilendiren şey iktidar tablosudur. “İktidar onunla işbirliği yaptı, ötekiyle birlikte hareket etti.” Bu argümanlar ikincil meseledir. Bunun ötesinde ‘Örgüt var, çete var' söylemleri gerçekçi değil. Hayretler içindeyim.

"OTORİTER GİDİŞE DUR DEDİĞİ İÇİN"

Hükümetin gazetelerinden biri özellikle her gün, bir örgüt şeması yayınlıyor. Aklı başında olan herkes aşağı yukarı iktidar tablosunu görüyor. Otoriter gidişe dur dediği için, zamanında ittifak ettiği kesimi tasfiye etme girişimi bu. Ama buna bir kılıf bulmak isterseniz söylenenlere inanmak durumundasınız.

"VELEV Kİ PARALEL YAPI VAR..."

Velev ki paralel yapı var. Bir vatandaşın bu yapıyla muhatap olma imkânı yok ki. Muhatap olacağımız şey kurumlar, siyasi yapılar ve iktidardır. Her olan bitenden de siyasi iktidar sorumludur. İcraatı esnasında şikâyet ettiği bir şey varsa, onun üzerine gitmek de iktidarın görevi."

Nuray Mert'e göre Paralel Yapı otoriter gidişe dur dedi

Nuray Mert 12 Haziran seçimlerinin ardından BDP'nin seçim otobüsüne çıkıp zafer işaretiyle BDP'lileri selamlamıştı.