Radikal gazetesi hafta sonu kapanıyor

Radikal gazetesi hafta sonu kapanıyor

Roman yazarı Elif Şafak'ın kocası Eyüp Can, Radikal gazetesinde başarılı bir yayın hayatı sürdürdüğüne inansa da satışlar oldukça düşük olduğu için gazete kapanıyor.

28 HAZİRAN'DA KAPANACAK

Radikal'in bundan sonraki yayın hayatına internet üzerinden devam edeceği açıklandı. Bunun yanında gazete artık yayın grubunun havuzundan haberlerle çalışacak. Radikal'in basılı gazete versiyonuna ise 28 Haziran'da son verilecek.

BATIRDIĞI ÜÇÜNCÜ GAZETE

Bir zamanların ekonomi gazetesi Finansal Forum'u batırmasının ardından gazeteyi ekonomi-politika formatına dönüştürüp Referans'ı kuran Eyüp Can, bu kuruluşu da batıran isim olmuştu. Şimdi de Radikal'i batırdı.

GEZİ'NİN KAPANAN 3. GAZETESİ

Öte yandan Radikal gazetesi, Türkiye'de Gezi olaylarını ve eylemcileri koşulsuz destekleyen gazeteler içinde kapanan 3. gazete oldu.

GEZİ'DEN BERİ CEMAAT'E ÇALIŞIYORDU

Radikal, Gezi olaylarında ağaç için eylem yapan gençlerin ardından gelen terör gruplarını polise karşı desteklemiş, kışkırtıcı habercilikte Doğan Grubu'da başı çekmişti. Daha sonra gelişen 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarında da hemen her gün Cemaat'e çalışmış ve hükümete karşı "bel altı" haberlerin merkezinde yer almıştı.

1 HAFTA ÖNCE KAPATIN, AĞAÇLAR KURTULSUN

Yaklaşık 1 yıldır Cemaat'in yayın organı gibi hareket eden Radikal, önümüzdeki hafta sonu yerine şimdiden kapanabilir. Gazetenin kağıdının sağlanması için onlarca ağacın kesildiği göz önüne alınırsa, Radikal'in bu yayıncılığı devam ettirmek yerine kapanışını 1 hafta öne çekmesinde yarar var. Gazete yayınlarına şimdiden son verdiği takdirde "kışkırtıcı yayıncılığa" son vermekle birlikte, Gezi Parkı'ndaki tüm ağaçların toplamı kadar ağacı da heba olmaktan kurtarmış olacak.