Taha Akyol magazin muhabirlerine özendi

Taha Akyol magazin muhabirlerine özendi

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 7 Haziran seçimlerinde aday olup olmayacağı merak konusu oldu.

GÖZLER ABDULLAH GÜL'DE

Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekse Başbakan Davutoğlu Gül'ün adaylığı konusunda "Karar kendisinindir, gelirse kapı açık" mesajı verdi. Gözler şimdi Abdullah Gül'e çevrildi.

Bu sırada Hürriyet bugün bir Abdullah Gül manşetiyle çıktı. Yılların gazetecisi Taha Akyol'un imzasıyla çıkan haberde Gül "Aday değilim" diyordu. Ancak haberde asıl ilgi çekici olan nokta ise başkaydı.

Taha Akyol magazin muhabirlerine özendi

YAKIN ÇEVRESİNİ KAYNAK GÖSTERDİ

Yıllardır hukukçu kimliğinin yanı sıra gazetecilik/yazarlık yapan, hatta medya dünyasında tıpkı Fehmi Koru gibi Abdullah Gül'e yakın isimlerden biri olarak bilinen Taha Akyol, bir telefonla ulaşabileceği Gül'le konuşmak yerine onun yakın çevresini kaynak gösterdi.

MAGAZİN MUHABİRLERİNİN DİLİ BU

Taha Akyol'un, Hürriyet'in manşetinde yer alan ve "Yakın çevresine" odaklı kaynak haberi şu sıralar magazin muhabirlerinin, iş ve sanat dünyasının ilişki dünyasına ilişkin haberlerinde sıkça kullandıkları bir tarz..

GÜL'ÜN DANIŞMANI YALANLADI

Kurucu İrade isimli Twitter hesabından yapılan açıklamayı Abdullah Gül'ün danışmanlarından Osman Cangal da retweet yaptı.

Hesaptan yapılan açıklama şöyle;

Yazar @Taha__AKYOL'un 11.Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün aday olmayacağına dair ifadeleri tamamen kişisel görüşlerinden ibarettir.

-Bu nedenle @Taha__AKYOL'un görüşleri sadece kendisini bağlamaktadır ve Sayın Gül adaylık konusunda kararını istişareler sonucu verecektir.

-Sayın @Taha__AKYOL da dahil olmak üzere tüm taraflar, Sayın Gül'ün kırk yıllık davasının ve milletinin hizmetinde olduğunu bilmelidir.

Taha Akyol magazin muhabirlerine özendi