Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür HDP'ye oy verecek
ensonhaber.com

Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür HDP'ye oy verecek

Cumhuriyet gazetesi yazarı Özgür Mumcu, bugünkü köşe yazısında yarın yapılacak olan seçimlerde oyıunu HDP'ye vereceğini açıkladı.

Mumcu'nun bu kararı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar, Özgür Mumcu'yu öldürülmesine Abdullah Öcalan'la ilgili bir araştırmasının neden olduğu söylenen babası Uğur Mumcu'ya ihanet etmekle suçlarken, bazı kullanıcılar da Mumcu'nun kararını destekledi.

Özgür Mumcu için atılan tweetlerden bazıları şöyle:

@araf1299 Özgür Mumcu,"Yarın HDP’ye oy vereceğim"demiş.Baban mezardan çıksa döver seni.Ölen PKK lılar içinde 3 gençliğe hitabe bir nutuk okursun artık

@ttractatus Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu 'Sen nasıl HDP'ye oy verirsin' diye eleştiren geri zekalılar Saltanat mı bu babadan oğula geçsin?

@islamidirenc Özgür Mumcu baban mezarında dört dönüyodur.Meğer baban boşu boşuna ölmüş.Katillerine oy atıcan haa.

@ttractatus Özgür Mumcu babasına ihanet ediyormuşmuş. Benim babam da Demokrat Partiliydi. Bu ahmakların sayesinde ben de babama ihanet ettiğimi öğrendim

Özgür Mumcu'nun yazısı da şöyle:

Her gün siyaset hakkında yazıp çizenlerin seçimden önce oyunu saklamasını doğru bulmuyorum. Yarın HDP’ye oy vereceğim. Basit matematik hesabı ortada. Baraj saçmalığı sebebiyle AKP’nin fazladan 50-60 milletvekili almasını önlemenin yolu da. Başkanlığa karşı parlamenter rejimi savunuyorsak en geniş temsilin sağlanacağı bir Meclis’e dolayısıyla Meclis’te HDP’ye ihtiyacımız var.