Zaman bu hafta tirajlarda 200 bin kaybetti

Zaman bu hafta tirajlarda 200 bin kaybetti

Seçim atmosferinde AK Parti ile CHP'nin yarışı ne kadar hararetliyse gazeteler arasındaki yarış da bir o kadar heyecanlıydı.

SÖZCÜ'NÜN YÜKSELİŞİ

Sözcü gazetesi, seçimden hemen sonra yakaladığı satış rakamları ile bir süredir devam eden yükselişini sürdürdü. Gazete bu hafta tam 408 bin sattı. Öyle ki Sözcü'nün, Hürriyet'in hafta sonu ekleri ile yakaladığı tirajlar düşünülürse Hürriyet'i geçtiği bile söylenebilir. Sözcü'nün Hürriyet'i yakalaması hatta geçmesindeki etkenlerden biri de Ulusalcı damarı hala koruyor olması. Çünkü CHP yönetimi Cemaat'le birlikte işbirliğine gitmesi yüzünden ulusalcıların tepkisiyle karşılaşıyordu. Sözcü'nün yükselişindeki nedenlerden biri de Bekir Coşkun'un Cumhuriyet'ten ayrılıp Sözcü'ye geçmesi oldu.

ZAMAN 200 BİN KAYBETTİ

Zaman gazetesi ise geçtiğimiz haftaki 1 milyon 300 bin toplam satışından 200 bin kaybederek 1 milyon 114 bine geriledi. Zaman gazetesi, toplam tirajlarda liste başında gözükse de, satışın bayi yerine Cemaat gücü ile sağlanan aboneliklerden sağlandığı biliniyor. Buna rağmen Zaman gazetesi geçtiğimiz haftaya göre 200 bin kaybederek neredeyse bir rekora imza attı.

İşte haftanın gazete tirajları;

Zaman bu hafta tirajlarda 200 bin kaybetti