Mehmet Aslan politika macerasını anlattı

mehmet aslan

MHP saflarından siyasete atılan Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'ın oğlu Mehmet Aslan, Habertürk gazetesinden Kübra Par'a röportaj verdi. Aslan, röportajında politika macerasını anlattı.

"MHP HERKESİN İKİNCİ PARTİSİ"

Koyu Milliyetçiliğiyle bilinen Aslan, MHP'nin birleştirici bir güç olduğunu öne sürerek "MHP her kesimin ikinci partisi" dedi.

Aslan konuşmasına şu sözlerle devam etti;

"MHP BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ"

"Artık 1980 öncesi gibi keskin bir sağ-sol kavgası yok, ülkücülerin savaştığı komünizm tehdidi yok. Ülkeni ister sağdan sev ister soldan fark etmez. MHP birleştirici bir güç. Her kesimin ikinci partisi. Ortak değerlerimizi savunmak için MHP'liyim. Bunu anlatınca arkadaşlarım artık solcusun-sağcısın diye tartışmıyor. Oyuncular arasında senden sonra MHP’ye sempati duyan oldu mu? Hem de bir sürü... Milliyetçilik Türkiye’de insanların kendini en çok ifade ettiği siyasi tanım. Aslında sanat camiasında çok ülkücü var ama şartlar gereği bunu pek ön plana koymamışlar.

Mehmet Aslan politika macerasını anlattı

"HER SARKIK BIYIK BIRAKAN ÜLKÜCÜ DEĞİLDİR"

MHP bir dava bir ideoloji partisi. Ege’ye gidince "Atatürkçüyüm", Güneydoğu’ya gidince "Biji miji" diyemezsiniz. Edirne’den, Kars’a “Ne mutlu Türküm diyene" dersiniz. MHP deyince akla bol takım elbiseli sert erkek figürü geliyor. 5 seçmenden 3’ü erkek. "Erkek partisi" eleştirisine ne diyorsun? İnsanlarda böyle bir yanlış algı varsa bunu yıkabiliriz. Benim aday olmama da herkes şaşırmıştı. Demek ki olabiliyormuş!  Ya "Mafyatik, derin devletle ilişkili" eleştirileri? Genel başkanımız 15 sene önce Ülkü Ocakları’nda büyük değişiklik yaptı. Çünkü Ülkü Ocakları’nın adı kullanılıyordu. Her sarkık bıyık bırakan ülkücü değildir. MHP devletin bir nevi sigortası gibi. Türkiye’de herkesin ikinci partisi MHP. Bu ülkenin harcı ama algıda problem var."

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN