Mehmet Dişli darbe gecesi yeğeninin düğününe gitmedi
Ajanslar

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, FETÖ darbe girişiminin askeri kanattaki en üst düzey isimlerinden olan Tümgeneral Mehmet Dişli'yle ilgili 15 Temmuz gecesine dair önemli bir ayrıntı paylaştı.

Mehmet Dişli darbe gecesi yeğeninin düğününe gitmedi

Selvi'nin yazısında olayı şöyle anlattı:

"15 Temmuz gecesinin en ironik tarafı komutanların düğünde olmasıydı. Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal, İstanbul’da Moda Deniz Kulübü’nde Mehmet Şanver’in kızının düğünündeydi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, İstanbul’da Çınar Oteli’nde, Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi  ile Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai Aksakallı  ise Ankara’da Gazi Orduevi’nde bir düğün törenindeydiler.

"DİĞER KOMUTANLAR TANIDIĞININ ÇOCUĞU İÇİN GİDERKEN DİŞLİ YEĞENİNİN DÜĞÜNÜNE GİTMEDİ"

Ancak o gün bir düğüne davetli olduğu halde gitmeyen bir general daha vardı. O kişi Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Daire Başkanı Tümg. Mehmet Dişli’den başka birisi değildi. Diğer komutanlar bir tanıdığının çocuğunun düğünü için Ankara’dan İstanbul’a giderken, Mehmet Dişli’nin gitmediği düğün öz yeğeninin düğünüydü. Kardeşi Alaattin Dişli’nin oğlu evleniyordu.

HULUSİ AKAR'A DARBEYE KATIL TEKLİFİ

Darbe gecesi saat 20.30’da Genelkurmay karargâhına gelen Dişli, o saatten sonra Sakarya’daki düğüne gitmek yerine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yanına gidip, darbenin başına geçmesini teklif edecekti. 15 Temmuz gecesini ise düğün salonunda değil, darbenin merkez üssü olan Akıncı Üssü’nde geçirecekti."

Mehmet Dişli darbe gecesi yeğeninin düğününe gitmedi