Mehmet Kocadon'a kahraman gibi karşılama

Mehmet Kocadon'a kahraman gibi karşılama

Rüşvet, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarıyla haklarında 6 ile 80 yıl arasında hapis cezası istenen Bodrum eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'la birlikte 5 kişi dün tahliye edildi.

"BEN SİLAH KULLANMADIM"

Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi salonu yetersiz olduğu için Muğla Sanayi ve Ticaret Odası konferans salonunda dün süren duruşmada, ifade veren tutuklu sanık Bodrum Belediye Meclis Üyesi M.F.Ö., şunları söyledi: "Başkan Mehmet Kocadon örgüt lideri değil. Bodrum'daki son 2 sorgumda, benden Mehmet Kocadon'un ismini vermemi istediler. 'Sen bu işleri tek başına yapıp, örgütü tek başına kuramazsın' dediler. Çok büyük baskı altındaydım. Ofisimde yaptıkları aramada Bodrum Belediyesi'yle ilgili hiçbir evrak bulamadılar. 'Senin evinde tabanca var' dediler. Ama ben silah kullanmam. Ayrıca Mehmet Kocadon'dan talimat aldığıma dair daha önce verdiğim ifademi kabul etmiyorum. Hakkımdaki suçlamaları da reddediyorum."

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

"VER COŞKUYU"

Savcı, Mehmet Kocadon'la birlikte diğer tutuklu sanıklar Y.A, V.K, O.B, S.G. ve O.Ç.'nin de tahliyesi istedi. Mahkeme savcının talebine uyarak Kocadon'la Y.A, V.K, O.B, S.G. ve O.Ç.'nin tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca savcınun tutukluluğunun devamını istediği H.A. ve N.D'yi de tahliye etti. Tahliye edilen Mehmet Kocadon'u Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi önünde yaklaşık 2 bin kişi karşıladı. "En Büyük Başkan Bizim Başkan" sloganı atılan karşılamada kalabalık grup, Kocadon'u omuzlara aldı. Elinde basketbol topu ve tenis raketiyle çıkan Kocadon gözyaşlarına hâkim olamadı. Kızı ve eşi koşarak boynuna sarılan Kocadon, "Bu sevgi bana yeter. Bodrum için çekilen her acı kutsaldır. Tek suçumuz hizmet yapmak. Daha güçlü geliyoruz. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ver coşkuyu" dedi.

EŞİ VE KIZI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kararın açıklanmasının ardından duruşmanın yapıldığı Sanayi ve Ticaret Odası önünde bekleyen yaklaşık 800 kişi sevinç yumağı oldu. Kocadon'un eşi Hülya Kocadon ve kızı İpek Kocadon sevinç gözyaşlarına boğuldu. Hülya Kocadon "Günlerdir bugünü bekledik. Eşim Bodrum'a hizmet etmenin dışında bir şey yapmadı. Çok mutluyuz" dedi. Kocadon'u bekleyenler sık sık 'En Büyük Başkan Bizim Başkan', 'Bodrum Seni Seviyor' sloganları attı. Kocadon ve diğer tutuklu sanıklar tahliye işlemlerinin yapılması için Muğla Cezaevi'ne götürüldü.