Mehmet Metiner: Gezi'de yapamadıklarını sandıkta yaptılar

c

Seçim gecesi A Haber'de sonuçları değerlendiren Mehmet Metiner, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Metiner'in sözleri:

"HDP, CHP ile MHP ile gül gibi geçinebilir yani. Ki doğrusu da bu. Ben bekliyorum. Kendileri açıkladılar. Ülkeyi niye hükümetsiz bırakacaklar. Bak şu tablo şu an belki de HDP'ye oy veren bir çok Kürt'ü çok rahatsız etmiştir. Çözüm süreci ne olacak?

ÖCALAN İMRALI'YA GÖMÜLDÜ

Öcalan İmralı'ya gömüldü bir defa. MHP ile gül gibi yürüteceklerini söylediler, o zaman bunun gereğini yapacaksın HDP.

GEZİ'DE YAPAMADIKLARINI SANDIKTA YAPTILAR

Sahada paralel çeteyle hareket edeceksiniz, Gezi'de yarım bıraktığınızı tamamlayacağınızı söyleyeceksiniz, Mursi'yi darbeyle devirenler, Gezi'de yapamadıklarını sandıkta yaptılar. Halkımız bunu bilsin. Bu tablodan hükümet çıkmazsa dolar bir fırlar, faiz bir yükselirse herkesin yandığının resmidir.

CUMHURBAŞKANI NE YAPACAK

Onu bilemiyorum. Şimdiden kesin kesin konuşmak doğru değil. Ben bir Ak Parti milletvekili olarak, diyelim ki işte HDP ile asla düşünmem, MHP ile düşünmem.

GÜLEN ZİL TAKIP OYNUYORDUR

Biz iktidar olmak için anamızdan doğmuş değiliz. Ha paralel kazandı ama. Şu anda Fethullah Gülen zil takıp oynuyordur. O çetenin reisidir. Biz kendi içimizle ilgili, nerede yanlış yaptığımızı görmek zorundayız. Şimdi bu tablo farklı olmazdı. Biz yedi düvele karşı savaştık. Buna rağmen ben AK Parti’nin her şeye rağmen başarılı olduğu kanaatindeyim. Çok da kötü neticeler elde edildi. Biz sahada çalıştık. Kimlerin çalışmadığını da biliyoruz. Kimlerin köşede beklediğini de biliyoruz. Bunları kendi işimizde konuşacağız.

TEŞKİLATTA TEMBELLİK VAR ÇOK ŞEYLER VAR

Tembellik var, başka şeyler var. Çok şeyler var, bunu kendi içimizde konuşacağız. Eğer biz hatalarımızı görmezsek kendimize yazık ederiz.

AHMET DAVUTOĞLU'NU YEDİRMEYİZ

AK Parti içine oynamak isteyenler başka tezgahlar çevirecekler. Biz Ahmet Davutoğlu'nu kimseye yedirmeyiz. Kendi içimizdeki hesaplaşmaları burada ben gündeme getirmek istemiyorum. Madem ki üçünü bir arada gördünüz, üçü de AK Parti'ye karşı bir safta duruyor. İşte çekildik. İzzeti ikbal ile çekildik. Buyurun kendi aranızda kurun. Bunun görülmesi lazım. HDP'nin MHP ile de çözüm sürecini yürütüp yürütmeyeceğini görmesi lazım. HDP, MHP'nin de içinde yer alacağı koalisyonda yer almayacağını söylüyorsa bu ayrıca ilkesizliktir. Şimdi Öcalan'ın Kandil üzerinde, HDP üzerinde hiçbir hükmü kalmamıştır. Ha şöyle olabilir. Ona da ben razıyım. MHP'nin milliyetçiliği belli olmuyor artık, CHP - HDP hükümet kurar, MHP de destek verir. Burada hem MHP'nin hem CHP'nin puan artırmış olmasını bizim AK Parti olarak çok iyi değerlendirmemiz lazım.

GÖRÜNEN ŞU Kİ BİZ ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞARILI YÜRÜTEMEDİK

Partimiz içerisinde bizim de eleştirilerimiz olmadı değil. Görünen şu ki biz çözüm sürecini başarılı biçimde yürütemedik. Çok iyi niyetliydi, doğru bir projeydi. Yalçın Akdoğan'ı dışında tutarak söylüyorum, keşke en başından itibaren Yalçın bey sürdürmüş olsaydı. Çözüm sürecinden HDP yararlandı, oturduğu yerden MHP. Çözüm sürecinin amacı PKK'nın silahı bırakıp düz ovasına inmesiydi. Silah bırakıldı mı bırakılmadı mı? Çözüm sürecinde hangi aşamadayız?  Ben şu anda teşkilatımın hassasiyetini biliyorum. Sahadan geldim. Yeniden arınacağız, aktörlerimizi belki değiştireceğiz, çok daha güçlü biçimde, halkla kopardığımız ilişkiler varsa tamir edeceğiz, çok güçlü şekilde iktidar olacağız. Dört yıl muhalefette kalmak çok büyük bir kayıp değil. Ama halk istiyorsa, bu bizim sorunumuz olmaktan çıktı. Bu ekranlarda dahi, bir başka partinin propagandasını yapacak kadar dahi, oyum şuna diyecek kadar, gözü kara şekilde savunacak kadar biz kendimize çok çok yazık ettik. Kendi insanımıza gerekli itibarı vermedik. Ama günün birinde bizi çabucak terk edecek insanları da baş tacı ettik."