Mehmet Müezzinoğlu Kimdir?

mehmet müezzinoğlu

Mehmet Müezzinoğlu, 9 Ocak 1955 yılında Yunanistan’ın Gümülcine şehrine bağlı Kozlukebir Köyü'nde dünyaya geldi. Babasının adı Ali, annesinin adı Fatma'dır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Orta seviyede Yunanca, İngilizce ve Arapça bilmektedir

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN SINIF ARKADAŞIYDI

1970 yılında eğitimi için İstanbul’a geldi. Üsküdar İmam Hatip Lisesi’nde okuduğu yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı sınıftaydı. Yabancı uyruklu olması nedeniyle ismi bir süreliğine "Mehmet Alioğlu" oldu. Lise öğreniminin 2 yılını Afyon’da tamamlayarak üniversite eğitimi için İstanbul’a geldi.1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

TÜRKİYE’YE İLTİCA ETTİ

Yunanistan’da hekimlik yapma şansı yoktu. Geçmişi hakkında verdiği bir röportajda: Yunanistan karanlıktı ve istikbal vaat etmiyordu. Türkiye için zorluklar var ama yakalayacaksak istikbalimizi anavatanda yakalayabilirdik. Ceketimi alıp kaçarsam, iltica edersem Türkiye'de bu istikbali yakalayabilirdim. Bir yaz günü ceketimizi alıp, Meriç Nehri'ni kaçak geçerek Türkiye'ye geldim.” diyerek, Türkiye’ye geliş serüvenini anlattı.

1983-1986 yılları arasında Yunanistan vatandaşlığından çıkarıldığı için vatansız olarak ülkemizde yaşadı. 1986 yılında “Müezzinoğlu” soyadını almak istediğini belirterek başvuru yaptı. Aynı yıl Türk vatandaşı oldu.

SİYASİ HAYATI

Siyasi hayatı 1992’de girdiği Refah Partisi’nde başladı. 2002-2007 tarihleri arası İstanbul Ak Parti İl Başkanlığı yaptı. 2007 yılında seçimlere girerek İstanbul milletvekili oldu. 24 Ocak 2013 tarihli kabine değişikliği sonrası Recep Akdağ’ın yerine Türkiye Cumhuriyeti’nin 57. Sağlık Bakanı oldu. Ahmet Davutoğlu’nun 2014 yılında değiştirdiği kabinede de görevini yerine getirmektedir.