Mehmet öğretmen, sakat hayvanlar için protez yapıyor
AA

Öğrencileri ile "Engelli hayvanlar için protez projesi"ni başlatan 24 yıllık Mehmet öğretmen, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Öznur Çetin ve arkadaşlarının desteğiyle şimdiye kadar 2 köpek için protez yürüteç yaptı.

Öğretmenin girişimleri sayesinde, aracın çarpması sonucu arka bacağı kopan "Fıstık" adlı köpek de protez yürütece kavuştu.

Mehmet öğretmen, sakat hayvanlar için protez yapıyor

"BÜYÜK BİR MALİYETİ YOK"

Mehmet Tanrıverdi, yaklaşık 6 yıl önce, bir aracın çarptığı köpeği veterinere ulaştırdığını anlattı.

Yaşadığı bu olayın kendisini çok etkilediğini belirten Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Sakat kalan hayvanlar için yürüteç yapmaya karar verdik ve öğrencilerimizle bir proje hazırladık. İlçe Milli Eğitim Müdürü Öznur Çetin de bize destek oldu. Aynı zamanda çocuklara örnek olmayı amaçladım. Maliyetli bir iş değil. Yurt dışında buna benzer yürüteçlerin bin 200 avro olduğunu söylediler. Yürüteci 50-60 liraya mal ettik. Tabii ki basit bir iş değil. Bir arkadaşımız çizimleri yaptı, başka biri de bunun için fabrikasını açtı. Her hafta sakat bir hayvana protez ayak yapmak istiyoruz."

Fıstık adlı köpeğe yürüteci taktıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Tanrıverdi, bu şekilde sayıyı artıracaklarını söyledi.

Mehmet öğretmen, sakat hayvanlar için protez yapıyor

"VİCDAN RAHATLATAN BİR ÇALIŞMA"

Köpeğin sahibi Ümit İlidi ise hayvanları çok sevdiğini vurguladı.

Sakat olduğu için yürümekte zorlanan Fıstık'ı hayvan barınağından alarak sahiplendiğini aktaran İlidi, "Köpeğim, bir bacağı eksik olduğu için çabuk yoruluyordu. Şimdi protez yürüteçle uzun süre yürüyebilecek. Bunun için çok mutluyum. İnsanın vicdanını rahatlatan bir çalışma oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Öznur Çetin de hayvanların çok değerli ve özel varlıklar olduğuna işaret etti.

Kendisinin de 2 köpeğinin olduğunu dile getiren Çetin, "Mehmet hocanın çalışmasını duyunca hemen bunu geliştirmemiz gerektiğini söyledim. Birlikte fabrikaya gittik ve orada yürüteçleri hazırladık. Kendimi bu anlamda çok şanslı hissediyorum." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise öğretmenlerin her konuda topluma örnek kişiler olduğuna dikkati çekerek, özel çalışmaya imza attığı için Mehmet Tanrıverdi'ye teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)