Mehmet Öz'e yalan satıyor sorgusu

Mehmet Öz'e yalan satıyor sorgusu

ABD'de yaşayan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hakkındaki iddialara karşı ABD Senatosu'nda ifade verdi.

O KİŞİLERDEN BİRİ

Yan etkisi olan hapları övdüğü ifade edilen Öz, Senato'da dün yapılan oturumda, "zayıflatıcı ürünlerin toplumu yanıltacak şekilde reklamını yapan kişiler"den biri olarak dinlendi.

"BİZE YALAN MI SATTIN"

Kendi adını taşıyan TV programında zayıflatıcı bitki haplarını övdüğü için eleştirilen Öz, Missouri Senatörü Claire McCaskill tarafından çağrıldığı Senato'da, hakkındaki "Yalan satıyor" iddialarına yanıt verdi.

Mehmet Öz'e yalan satıyor sorgusu İZLE

GIDA TAKVİYESİ SATMIYORUM

Programında, Hint ve Tayland mutfaklarının baharatlarından garcinia cambogianın zayıflatıcı olduğunu savunan Mehmet Öz, "Gıda takviyesi satmadığını" söyledi.

SEN BİZE LİSTEYİ VER GERİSİNİ ARAŞTIRIRIZ

Senato üyeleri, savunmasında tanıttığı ürünlerin zararsız olduğunu belirten Öz'den, bunların listesini istedi. Üyeler, "Sen bize listeyi ver, biz bunların yararlı olup olmadıklarına bir bakalım" cevabını verdi. Öz ise "Benim işim izleyicilerime amigoluk yapmak" dedi.

ÖZ'DEN İFADE SONRASI İLK AÇIKLAMA

Doktor Mehmet Öz, senatoda verdiği ifade sonrası şu açıklamayı yaptı;

“Senatoya verdiğim ifadeden bazı karmaşık konularla yüzleşmek ve tüm mevcut oyuncuların katılımıyla, tüketicileri korumaya yönelik ileri adımlar atabilmek için gerçekleşen bu zorunlu işbirliğinden dolayı çok memnunum. Yıllardır benim ilgi alanımdaki hiçbir ürünü satmaya hevesli olmamama rağmen, bu ürünleri kapsayan araştırmanın bir değeri olduğunu hissettim. Burada ifade vermeye gelmemin nedeni ise bu dolandırıcılığın çoğalmasında benim sorumlu bir rolümün olması ve benim kullandığım heveslendirici dilin bazen bu sorunu daha kötüye götürmüş olmasıdır. Bu ürünlerle ilgili görüşlerimi açıklamamış olsaydım, izleyicilere olan görevimi yerine getirmemiş olurdum. Gelecekte umut verici araştırma ve ürünleri tartışırken daha dikkatli olacağım. Ama bu duruşmaya katılan mevcut herkesin kilo kaybı dolandırıcılığı sorunları ile başa çıkma yolu bulabilmek adına birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum.”