Mersin'de çöplükte bırakılan bebeğin annesi tutuklandı

Mersin'de çöplükte bırakılan bebeğin annesi tutuklandı

30 Ocak'ta Kuyuluk Mahallesi'ndeki ormanlık alanda soğuk ve açlıktan öldüğü belirlenen erkek bebeğinin anne ve babasını tespit etmek için araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki kamu ve özel hastanelerin doğum kayıtlarını incelemeye aldı.

Yapılan inceleme sonucunda, 25 Ocak'ta saat 08.50'de Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde N.B.E'nin erkek bebek dünyaya getirdiği ve bekar olduğu için de doğumun 'sosyal vaka' olarak kayıtlara girildiği tespit edildi. Hastane kaydından adres bilgilerine ulaşılan N.B.E.'nin Mersin'de ikamet ettiği, ancak dün ailesiyle birlikte Ankara'ya taşındığı ortaya çıktı.

Bunun üzerine N.B.E.'nin Ankara'daki adresini de belirleyen polis, genç kadına ulaşarak gözaltına aldı. Mersin'e getirilen N.B.E., emniyetteki ifadesinde cesedi bulunan bebeğin kendisine ait olduğunu ve babasının ise oto kaporta atölyesinde çalışan T.T. olduğunu söyledi. Polis, T.T.'yi de gözaltına alıp, N.B.E. ile birlikte işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk etti.

Mersin'de çöplükte bırakılan bebeğin annesi tutuklandı

BEBEĞİN ANNESİ TUTUKLANDI

Mersin'de ormanlık alandaki çöplüğe terk edilince soğuk ve açlığa bağlı olarak ölen 1 haftalık erkek bebeğin annesi 34 yaşındaki N.B.E. ile babası 24 yaşındaki T.T. polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan N.B.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baba T.T., ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.