Meslek odaları terörü kınamadan barış diyor
ensonhaber.com

Türkiye yıllardır birçok alanda gelişme gösteriyor. Kimi sektörlerde de bazı hatalar yapılıyor. Mimarlar, Doktorlar, KESK ve DİSK, bu 4 oda aslında meslek örgütü ancak hepsinin ortak gündemi kendi alanlarıyla ilgili tek bir konuda görüş bildirmemeleri.

Meslek odaları terörü kınamadan barış diyor

MESLEK ÖRGÜTLÜĞÜYLE ALAKALARI BİLE YOK

Doktorların o kadar sorunları varken, dahası Güneydoğu'da doktorlar terör örgütü PKK tarafından katledilirken sessiz kalan Tabipler Odası her fırsatta devletin 'sırf Kürt olduğu için' insanları katlettiğini savunuyor. Mimarlar Odası ise, gariptir beğendiği tek bir mimari proje yok. Bu 4 odanın bugüne kadar doktorlar, işçiler ya da mimarlarla ilgili tek bir sorunu gündeme getirdiği yok, varsa yoksa terör örgütü PKK, DHKP-C savunuculuğu..

TERÖRE KARŞI MİLLİ SEFERBERLİK ÇAĞRISINI ELEŞTİRDİLER

Son olarak bu 4 örgüt bir araya geldi ve terör örgütlerine karşı "Milli seferberlik" çağrılarını eleştirdi, devletin insanlara yaşam ve barış sunmadığını dile getirdi.

Ortak basın açıklamasını okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak, ölümlere karşı yaşam, demokrasi ve barış için “seferberlik” ilan ettiklerini bildirdi.

"MUHALEFET LİNÇ EDİLİYOR"

Açıklamasına, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Çakmak, her patlama sonrasında iktidarın isteklerini daha yüksek sesle dile getirdiğine dikkati çekti. Son olayların ardından seferberlik ilan edilerek halkın birbirine düşürülmeye çalışıldığını ifade eden Çakmak, “Muhalif kesimleri hedef göstererek linçlere, ihbarcılığı yaygınlaştırarak toplumu suskunlaştırmaya, milyonları ilgilendiren Anayasa değişikliğini gözden kaçırmaya, tüm bunlarla birlikte ülke yönetimindeki başarısızlıklarını da gizlemeye çalışmaktadırlar” dedi.