Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
İHA

yağmur

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop, G.Antep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Yağışların; akşam saatlerinden sonra Adana'nın doğu ilçeleri, Osmaniye çevreleri ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI

Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

SICAKLIK AZALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmur ve sağanak yağışlı 12

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 11

İzmir: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden sonra doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 19

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 3

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 15

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)