Metin Feyzioğlu kurultay öncesi gizli toplantıda

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgi alan CHP'de sular durulmuyor. Bir grup milletvekili Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırırken Grup Başkan Vekili Muharrem İnce de adaylık sinyali verdi. Mustafa Sarıgül de nabız yoklarkenönemli bir bilgiye ulaşıldı. Akşam'ın ulaştığı bilgiye göre; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu önceki gün İstanbul'da bazı CHP'lilerle gizli bir toplantı yaptı.

Metin Feyzioğlu kurultay öncesi gizli toplantıda

ESKİ İLÇE BAŞKANLARININ KATILDIĞI TOPLANTIYA FEYZİOĞLU DA KATILDI

Eski İl Başkanı Nebil İlseven, işadamı Ali Fatinoğlu ve eski ilçe başkanlarının katıldığı toplantıda Feyzioğlu “Ben de varım” diyerek destek istedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52 oy alarak Cumhurbaşkanı seçilmesi CHP'yi karıştırdı. İlk olarak CHP'li Emine Ülker Tarhan, Nur Serter ve Süheyl Batum ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde parti yönetiminin tavrını eleştirdi ve sorumlu olarak işaret ettiği Genel Başkan'ın istifa etmesini istedi. Daha sonra ise Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'den çıkış geldi. İnce, Kılıçdaroğlu'nu kurultay yapmaya davet etti.

SALI GÜNÜ DÜZENLENEN GİZLİ TOPLANTI

CHP'deki isyan üzerine Kemal Kılıçdaroğlu kurultayı toplantıya çağıracağını açıkladı. CHP'deki iç karışıklık üzerine kulisler de hareketlendi. Salı günü İstanbul Fatih'te gizli bir toplantı yapıldı. Toplantıyı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yaptı. Eski Fatih Meclis Üyesi Mustafa Sarmusak'ın ofisinde yapılan toplantıya Eski CHP İl Başkanı Nebil İlseven, Sanica Boru'nun sahibi işadamı Ali Fatinoğlu, yine Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Küçükçekmece'nin eski ilçe başkanları ve 10 kongre üyesi de katıldı.

''BAŞBAKANLIĞA DA HAZIRIM''

Metin Feyzioğlu burada CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayarak, “Ben sadece CHP Genel Başkanlığına değil Başbakanlığa hazırım. Bu odadan bir başbakan en az iki bakan neden çıkmasın. Sizlerden kurultayda destek istiyorum” dedi.

KURULTAY TARİHİNİN BELİRLENMESİNDEN SONRA ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK

Feyzioğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay tarihini belirlemesinden sonra adaylığını açıklayacağı öğrenildi. Fatih'teki toplantıdan sonra CHP İstanbul İl Gençlik kollarında görevli bazı isimler Metin Feyzioğlu'na Büyük Kulüp'te yemek vererek desteklerini ifade ettiler.

Türkiye'nin yeni gündem maddelerinden biri, 1 Eylül'deki adli yıl açılış töreni olmuş durumda. Başbakan Erdoğan açılış törenine katılıp katılmayacağı sorusuna, "Eğer Yargıtay, Baro Başkanını çağırıp orada konuşturacak olursa oraya ben katılmam" yanıtını vermişti. Yargıtay Başkanı Ali Alkan, konu hakkındaki soruya "Başkanlar Kuruluna konuyu götürüp, sonucu paylaşacağız" diyerek cevap verdi.