Metin Feyzioğlu'na göre HDP ne yapmalı
ensonhaber.com

uiea

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeren teklif Meclis'te kabul edildi. HDP, değişikliğin iptali için AYM'ye bireysel olarak başvuru yaptı. Bazı CHP'li vekiller de AYM'ye başvuru yapanlar arasındaydı.

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Metin Feyzioğlu, bundan sonraki süreci ve HDP'li milletvekillerinin bu değişikliği nasıl iptal edebileceğine dair hukuki yöntemleri anlattı.

ELDE TUTULMAYACAK SICAK PATATES GİBİ

Feyzioğlu, konunun önemini yaptığı ilginç benzetmelerle süsledi. AYM'ye 'penaltı çekilen kaleci' dedi, HDP'nin dokunulmazlık konusuna ise 'elde tutulmayacak sıcak patates' dedi.

Feyzioğlu: HDP ne yapmalı VİDEO

HDP HANGİ YOLU İZLEMELİ?

İşte Feyzioğlu'nun sözleri:

Bu Anayasa değişikliğine karşı şekil yönünden hukuka aykırılık var diye 110 milletvekili imza toplarsı, AYM'ye iptal davası açılması mümkün. Diyecekler ki; Anayasa'nın ilk 3 maddesine göre Türkiye hukuk ve demokratik devlettir. Böyle bir devlette savunma hakkını yok sayamazsın. Bu Anayasa değişikliğiyle birlikte, Anayasa'nın değiştirilemez maddelerini yok sayamazsın. Buna hükümetin yetkisi yoktur. İlk 3 maddenin içi başaltılamaz.

- (Hakan Çelik) Yani Anayasa Mahkemesi'nin önüne çok önemli bir konu gider bu durumda.

- (Metin Feyzioğlu) Siz ne diyorsunuz, elde tutulmayacak sıcak patates bu. AYM'nin buna karar vermesi için 3'te 2 çoğunluk sağlaması gerekiyor. Anayasa Mahkemesi, sürekli penaltı çekilen bir kaleci konumuna düştü. Her gelen topu kurtaramıyor..