Metiner: Şımarık PKK yanlış bir hesabın içerisinde

Metiner: Şımarık PKK yanlış bir hesabın içerisinde

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, çözüm sürecinden en çok Kürt vatandaşların yararlandığını dile getirirken PKK'ya sert sözlerle yüklendi.

"PKK SADECE KENDİSİNİ DÜŞÜNÜYOR"

PKK'nın Kürt halkından ziyade, sadece kendisini düşündüğünü ifade eden Metiner, "PKK kendi istikbali ve iktidarı için Kürtlerin tümünü ateşe atmaktan kaçınmayacak kadar iplerini başkalarının eline vermiş bir örgüte dönüşmüş bulunmaktadır" dedi. Metiner, "30 Mart öncesi paralel yapı siyaseti kasetler üzerinden belirlemeye kalkıştı. PKK ise Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde silah marifetiyle siyaseti şekillendirmeye veya siyasal sonuçlar devşirmeye çalışıyor. Ha kaset, ha silah, fark etmez. Her iki paralel yapının da amacı aynı: AK Parti hükümetini devirmek ve çözüm sürecini sabote etmek. PKK içindeki paralelcilerin veya şahinlerin yöneldikleri istikamet, her iki yapının iplerini elinde tutan güç odaklarının da aynı olduğunu gösteriyor. Her iki paralel yapının, dahası Ergenekoncu-ulusalcı tüm odakların Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı konusunda ortaklaşıyor olmaları da ayrıca manidardır." sözlerini kullandı.

"ŞIMARIK PKK YANLIŞ BİR HESABIN İÇERİSİNDE"

"Çözüm süreci Kandil'deki paralelcilerin şiddet politikasına rağmen kararlılıkla devam edecektir" sözleriyle AK Parti hükümetinin çözüm süreci karşısındaki kararlığını savunan Metiner, Kandil'de ipleri ellerinde tutanların yanlış bir hesabın içerisinde olduğunu iddia etti. Çözüm sürecinin PKK'nın şımarıklıklarına ve şiddet politikasına müsamaha gösterilecek bir süreç olmadığını dile getiren Metiner, bölge halkının gerçeklerin farkında olduğunun da altını çizdi. Metiner sözlerine şöyle devam etti:

"SÜRECİN NİMETLERİN KÜRT HALKI TADIYOR"

“Herkes bilsin ki Kürt halkı çözüm sürecinin nimetlerini tatmaya başladı. Ve artık Kürt anneler PKK'nın dağda kalmasını gerektiren hiçbir amacının kalmadığını görüyor. O yüzden yürekli bir biçimde meydanlara çıkıp evlatlarını istiyor. Hem dağa kandırılarak çıkartılan evlatlarını, hem de hala dağlarda bulunan evlatlarını.”

METİNER: PKK ÇÖZÜM SÜRECİNİ İSTEMİYOR

PKK'nın, çözüm sürecinde sona yaklaşıldığı bir dönemde süreci bozduğuna dikkat çeken Metiner, terör örgütünün “Kürtlük Vadisi”nde de demokrasi vadisinde de yeri olmadığını bir kez daha ispatladığının altını çizdi.