Mevlüt Çavuşoğlu ile Walter Steinmeier görüşmesi
Ajanslar

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile ortak basın toplantısı düzenledi

SEN KİMSİN DE TÜRKİYE’Yİ ATIYORSUN

Avrupa Birliği’nin söylemleri hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Her gün bir ülkenin dışişleri bakanı kalkıyor kendi başına, yok Türkiye’yi atalım, Türkiye’yi müzakerelerden, üyeliklerden atalım, NATO’dan atalım diyor. Sen kimsin de Türkiye’yi atıyorsun. Bir kere senin böyle bir karar verme yetkin yok. Burada konsensus lazım. Biz bu muameleyi hak etmiyoruz. Bu kararı halkımıza sorarız ve halkımız karar verir. İkide bir Türkiye’yi aşağılayıcı tutumlardan bıktık. Bizim şikayet ettiğimiz ikiyüzlülük ve çifte standart. Yerine getirmeyi var ettiğimiz kriterlerden bir şikayetimiz yok. Her türlü fasılı açarız, müzakere ederiz” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Almanya'da 4 bin 500 PKK mensubuna yönelik davalar olduğunu fakat bu kişilerden sadece 3'ünün geri yollandığını kaydetti.

Mevlüt Çavuşoğlu ile Walter Steinmeier görüşmesi

"DEAŞ VE PKK'YA KARŞI TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

Ortak basın toplantısında konuşan Steinmeier, Türkiye'de Temmuz ayında gerçekleştirilen darbe girişimini şiddetli bir biçimde kınadıklarını bildirdi.

Steinmeier, sadece DEAŞ'a karşı değil PKK'ya karşı da terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi.

İncirlik konusuna değinen Steinmeier, "Alman vekiller İncirlik üssündeki askerleri ziyaret edebilmeli" diye konuştu.

Mevlüt Çavuşoğlu ile Walter Steinmeier görüşmesi

"TÜRKİYE'NİN AB'YE ÜYELİK MÜZAKERELERİNİN DURDURULMASINA KARŞIYIM"

Steinmeier, Almanya'nın Türkiye'yle ilişkilerini en hızlı şekilde geliştirmeye çalıştıklarını belirtti. Steinmeier, "Ben Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin durdurulmasına karşıyım" dedi.