Mevlüt Çavuşoğlu kimdir

Mevlüt Çavuşoğlu kimdir

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU KİMDİR?

5 Şubat 1968 yılında Alanya’da doğmuştur. Özel H. Emin Lisesi'nden 1. olarak mezun olmuştur. 1988 yılında ise  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirmiştir.

Ardından asistanlık bursu kazanmış, ABD’de Long Island Üniversitesi’ne devam etmiştir. 1991 yılında ekonomi alanında master derecesi almış, bu üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Daha sonra doktora programına başlamıştır. Kendisi İngilizce, Japonca ve Almanca bilmektedir. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

KARİYERİ

Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucu üyesi olan Çavuşoğlu, 2002, 2007, 2011,2015 yerel seçimlerinde Antalya Milletvekili olarak mecliste bulunmuştur. Partide Dış İlişkiler Koordinatör Başkan Vekili olarak görev aldı. 2010’da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne başkan olarak seçilmiş, daha sonra 23 Ocak 2012 yılında bu görevini  Fransız siyasetçi Jean-Claude Mignon'a aktarmıştır.

Daha sonrasında Ömer Çelik’in bakanlık görevine gelmesiyle birlikte, Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. 29 Aralık 2014 tarihinde Davutoğlu tarafından açıklanan kabinede 62. Hükümet Dışişleri Bakanı olarak atanmıştır. Günümüz hükümetinde ise yine Dışişleri Bakanı olarak göreve getirilmiştir.