MHP İstanbul'da kayıp

MHP İstanbul'da kayıp

Yerel seçim sonuçlarında en büyük şoku yaşayan partilerden biri de MHP oldu. Büyükşehirlerde adı bile okunmayan MHP İstanbul'da HDP'ye bile geçildi.

İSTANBUL'DA MHP KAYIP

Türk siyasetinin 3. büyük partisi olan MHP İstanbul'da 4.2 oranında oy alırken, Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar'ın aday olduğu HDP 4.5 oy aldı. MHP'nin bir önceki yerel seçimde İstanbul'da aldığı oy oranı ise 5.4'tü.

MHP bu sonucun ardından sessizliğe gömüldü. MHP'nin adı İzmir'de de Ankara'da da yarışın dışında gözüktü. Özellikle Ankara'da ülkücülerin Mansur Yavaş'a olan desteği, Melih Gökçek'le arasındaki farkı 0.1'e kadar indirmesine neden oldu.

MHP İstanbul'da kayıp

ZAFER KONUŞMASI YAPTI

Türkiye genelinde rakamların kesinleşmesinin ardından kameralar karşısına çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti'yi eleştirdiği konuşmasında, MHP'nin büyük bir başarıya imza attığını söyledi.

"HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

AKP devletin her türlü imkanının pervasızca kullanmıştır. 30 mart seçimleri öncesinde baskı karatama dayatma ve şantaj ivme kazanmıştır. AKP zihniyeti toplumsal ve siyasal yapıyı germiş ve millet iradesini çarpıtmıştır. Bu seçimeler tarihin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu damga vurmuştur. Türk milleti rüşvet alışverişi yapan failleri net olarak görmüştür. Başbakan ve partisi hangi sonucu alırsa alsın hukuksuzluklar aklanmamıştır. Hiçbir şeyeskisi gibi olmayacaktır.

Seçim sonuçları mahkemelerin yerine geçemeyecektir. Başbakan'ın balkon konuşması Türkiye'nin bundan sonraki günleri hakkında ipuçları vermiştir. Anlaşılan başbakan cepheleşmeyi körükleyecektir. Başbakan'ın yeni muhalefet söylemi akıl noksanlığıdır. Siyasi neticeler neyi gösterirse göstersin iktidarda yolsuzluğa saplanmış kapkara vicdanlı bir zümre bulunmaktadır. Başbakan'ın balkon konuşmasında yanına aldığı kişi ya da kişiler soruşturmalardan yakalarını kurtarmış değildir.

"ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK"

MHP Türk milletinin seçim tercihine saygı duymaktadır. Sonuçlar derinlemesine analiz edilecektir. MHP önemli sayılabilecek bir başarıya imza atmıştır. Bu bizim açımızdan bir gelişme ve ümitvar bir tablodur. Önümüzdeki dönemde siyasete daha fazla saygı ve uzlaşma hakim olmalıdır.

Devlet Bahçeli oyunu kullandı İZLE