MHP'den Sırrı Sakık'a yanıt

MHP'den Sırrı Sakık'a yanıt

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, twitter adresinde, "Elinde iple dolaşıp, Öcalan'ı as diyen Bahçeli, sen bu saatten sonra assan assan Sayın Öcalan'ın paltosunu vestiyere asarsın" ifadelerini kullandı.

"ANADOLU'NUN SAHİBİ OLDUĞUNU SANA SEFİL"

Sakık'ın bu sözlerine MHP'den tepki gecikmedi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Sakık, bu Anadolu'nun sahibi olduğunu sanan bir sefil. Yani Anadolu'ya Kafkaslardan gelen, Anadolu'ya Balkanlardan gelenlerin aslında Anadolu'nun sahibi olmadığını, Anadolu'nun gerçek sahibinin kendileri olduğunu, yerleşik halk olduklarını söyledi. Ben ona cevabını vermiştim. Şimdi kendi aklından geçenleri başkalarına başka şeyi diyorlar. Ama o iktidar eğer bu milletin teveccühü ile bir gün ele geçerse asmak bir çözümleme biçimi değildir ya da intikam hissi ile yapılacak bir şey değildir. Fakat o Mehmetçiklerin hesabı fitil fitil burunlarından döküleceğini bilmeleri gerekir.

Sakık'ı böyle konuşturan kişi Tayyip Erdoğan'dır. Sırtlarını onlara dayadılar. Şimdi millete meydan okuyorlar, bize de meydan okuyorlar. Ben de onlara hodri meydan diyorum. Önümüzdeki günlerde her şey daha açık şekle girecek. O zaman değerlendirmelerin hangi boyuta gideceğini hepiniz göreceksiniz" dedi.