Miami Türklerin yeni gözdesi oldu

Birçok dünya yatırımcısı güvenli yatırım yeri olarak New York'u seçti. New York City'nin Türk asıllı başarılı danışmanlarından Aylin Coleri konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Miami Türklerin yeni gözdesi oldu

MİAMİ'DE 100 METREKARELİK EV 400 BİN DOLAR

Coleri, son beş yılda Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık şehri New York'a yapılan emlak yatırımlarının giderek arttığını belirterek, "Son iki yıldır yeni projelerin geliştirilmesiyle yatırımcı ülkelerin Miami başta olmak üzere Florida'ya ilgisi oldukça yüksek. Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği'nin (NAR) ve Wall St. Journal'ın açıkladığı son rapora göre ABD'deki yabancı yatırımları yüzde 35 arttı. Çin'den gelen yatırımcı sayısının azımsanamayacak kadar fazla olduğu ülkede, Çinli alıcıların Amerika'daki emlak pazarına yatırım miktarı 28.6 milyar doları buluyor. Çinli yatırımcıları 11.2 milyar dolar ile Kanada takip ediyor, bölgedeki üçüncü büyük yatırımcı ise Meksikalılar.” dedi.

MİAMİ'DE LOKASYONA GÖRE FİYAT DEĞİŞİYOR

Coleri ayrıca Türklerin de Miami'ye ilgi gösterdiğini vurgulayarak, “Miami'de yükselen yeni projeler diğer eyaletlere oranla en az yarı fiyatına satışa sunuluyor. Yaklaşık 100 bin Türk'ün yaşadığı şehirde lokasyona göre değişiklik göstermekle birlikte 100 metrekarelik bir evi 400 bin dolara bulmak mümkün.” dedi.

Miami Türklerin yeni gözdesi oldu

KALİFORNİYA'NIN FİYATLARI DAHA UYGUN

Akdeniz iklimine uygun hava koşullarıyla Türklerin ilgisi çeken bir diğer eyaletin de Kaliforniya olduğunu belirten Aylin Coleri; “Kaliforniya'da fiyatların diğer eyaletlere göre daha uygun olması Türklerin son yıllarda buraya olan ilgisini de arttırıyor. Özellikle çocuklarını güvenle yetiştirmek isteyen aileler, Kaliforniya gayrimenkul piyasasını takip ediyor. Kaliforniya'nın iç kesimlerinde şehre yaklaşık bir saat uzaklıktaki yerlerde 350 bin dolardan başlayan fiyatlara ev bulmak mümkün. Bu durum haliyle Kaliforniya'yı daha cazip hale getiriyor.” dedi.