Michelle Obama'nın duygusal konuşması

obama

ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, başkanlık seçimleri yarışı sürerken Ulusal Demokratik Kongresi'nde yaptığı konuşmayla dikkat çekti.

KONUŞMASI KESİLDİ

Demokrat Parti'den aday olan Hillary Clinton'ın başkanlık adaylığını destekleyen First Lady'nin izleyenlerden büyük alkış alan konuşması, 'Michelle' tezahüratlarıyla kesildi.

GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEK SEÇİM

"Bu seçim, çocuklarımızın gelecek dört ya da sekiz yılını şekillendirme gücüne sahip olacak kişiyi belirleyecek" diyen Obama şunları söyledi:

"KÖLELERİN YAPTIĞI EVDE UYANIYORUM"

"Her sabah, kölelerin inşa ettiği bir evde uyanıyorum. Ve kızlarımı izliyorum-güzel, akıllı, siyah genç kadınlar- Beyaz Saray'ın bahçesinde köpekleriyle oynuyorlar. Hillary Clinton sayesinde kızlarım-ve tüm kızlarımız ve oğlanlarımız- bir kadının Birleşik Devletler'in başkanı olmasını bekliyor. İşte bu yüzden hiç kimsenin bu ülkenin büyük olmadığını söylemesine izin vermeyin, onu tekrar büyük hale getirmek gerekiyor. Çünkü bu, şu anda, yeryüzündeki en büyük ülke."

KONGRE BİNASI VE BEYAZ SARAYI SİYAHİ KÖLELER YAPTI

ABD'de demokrasi ve özgürlüğün simgeleri olarak görülen Kongre binası ve Beyaz Saray'ın, büyük çoğunluğunu siyah kölelerin oluşturduğu işçiler tarafından inşa edildi.

Amerikalı tarihçilerin, yerel toprak sahiplerinin başkanın yaşadığı yeri ve kongre binasını kölelerin yardımıyla yaptığına ilişkin açıklamalarına kanıt olan belgeler, kütüphane arşivlerinde bulundu.

Her iki binanın inşasında 8 yıl boyunca 650 kişinin çalıştırıldığı ve bunlardan 400'ünün siyah köleler, 50'sinin ise özgürlüğünü kazanmış siyahlar olduğu ortaya çıktı. Bina inşasında çalışan kölelerin sahiplerine, yapılan iş karşılığıayda 5 dolar ödeniyordu.