Minima dizisi Lydia Pyne ile başlıyor: Kitaplık
Özel İçerik

kitaplık

Kitaplar evinizin hangi kısmında? Neye göre sınıflandırıyorsunuz kitaplarınızı? Başkalarının veya büyük kurumların kitapları nasıl düzenlediğine hiç dikkat ettiniz mi? Bunun gibi pek çok sorunun cevabını içeren Kitaplık, İthaki Yayınları, “ince şeylerin hatırını gözetmeye çalışan" minima kurgu dışı dizilerinin ilk kitabı olarak yayımlandı.

Kitapları okuduktan sonra nerede saklıyorsunuz

(Lydia Pyne)

KİTAPLIK

Girişteki gibi pek çok sorunun cevabına ulaşmak için başvurulacak bir rehber, Kitaplık. Antropoloh ve Tarihçi Lydia Pyne, bu soruların insanlık tarihi boyunca hep sorgulandığını belirtiyor. Antik Roma dünyasından başlayarak Ortaçağ katedrallerindeki zincirli kitaplıklara, 20. yüzyıl başında New York’ta inşa edilen muazzam halk kütüphanesinin devasa raflıklarından günümüzde pek çoğumuzun evine girmiş çeşitli tarzdaki kişisel kitaplıklara kadar uzanan geniş bir sahayı ele alıyor Pyne.

Anlatımına edebiyattan anekdotlar da düşen Pyne, bir kitaplıktan yola çıkarak hayata bakış açımıza bir ayna tutuyor. Ayrıca dijital aygıtların ve kaynakların yaygınlaşmasına rağmen, gerek bir mecaz gerek somut bir nesne olarak önemini devam ettiren kitaplık üzerinde düşünmeye çağırıyor bizi.

Yalnızca kitap kültürüne ve tarihine merak salan tutkunların değil, kitap okuyan herkesin sayfalarını ilgiyle karıştıracağı, kitapla kurduğu ilişkiyi düşünmek için faydalanabileceği bir çalışma bu. Kitaplık’ı okuduktan sonra onları sakladığınız yerlere, yani kitaplıklara farklı bir gözle bakacaksınız.

Kitapları okuduktan sonra nerede saklıyorsunuz

Kitaplık

Lydia Ryne

İthaki Yay.

S.: 120

Kitabı satın almak için tıklayınız: idefix

*

Instagram: biyografivekitap