Mısır'da devrim kutlaması: 4 ölü 15 yaralı

Mısır'da devrim kutlaması: 4 ölü 15 yaralı

Mısır'da Hüsnü Mübarek rejiminin yıkılmasıyla sonuçlanan 25 Ocak Devrimi'nin 3. yılında Mısırlılar, ülke çapında stratejik öneme sahip meydanlarda toplanırken, gösterilerde kan aktı.

4 ÖLÜ 15 YARALI

Sağlık Bakanlığı, eylemlerde 4 kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını açıkladı. Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen eylemlere müdahale eden polis çok sayıda göstericiyi de gözaltına aldı. Güvenlik güçleri, başkent Kahire'nin çeşitli bölgelerinde ve İskenderiye'de düzenlenen darbe karşıtı gösterilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti, gazdan etkilenen eylemciler meydanın yakınlarındaki sokaklara doğru dağıldı.

EYLEMLERE POLİS MÜDAHALESİ


Feyyum kentinde ise göstericilerin polis ve ordu aleyhine slogan atması üzerine güvenlik güçleri eyleme müdahale etti. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

DEVRİM YOLU HAREKETİ

Mısır'da darbe ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) karşısında tavır alan ve 3'üncü akım olarak bilinen grubun ana unsurları arasında yer alan “Devrim Yolu Hareketi” yaptığı açıklamada, ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilerde gözaltına alınanlar arasında kendi üyelerinin yanı sıra 6 Nisan Hareketi ile Darbe Karşıtı Öğrenciler Hareketi üyelerinin de bulunduğunu belirtti.

EVLERE BASKIN DÜZENLENDİ

Güçlü Mısır Partisi siyasi büro üyesi Muhammed Osman, göstericilerin “mevcut yönetim karşıtı broşür bulundurmak” gerekçesiyle gözaltına alındığını kaydederek, bazı protestocuların evlerine baskın düzenlendiğini söyledi. Mısır makamlarında konuya ilişkin resmi açıklama yapılmadı.