MİT ve Özel Harekat'tan gecekonduda kazılı soruşturma

Kapatılan sokağın sakinlerinin giriş ve çıkışlarına bile 'sınırlı' izin veriliyor.

Mersin'in Tarsus ilçesi 82 Evler Mahallesi'nde bir gecekonduda ‘esrarengiz' bir kazı çalışması yürütülüyor. Ankara'da oluşturulan özel bir ekip, 20 gün önce mahalleye geldi.

MİT ve Özel Harekat'tan gecekonduda kazılı soruşturma

SOKAĞIN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI KAPATILDI

MİT görevlilerinin de yer aldığı ekip, özel harekât polislerinin önlem aldığı gecekonduda kazı çalışmalarına başlarken, sokağın giriş ve çıkışı zırhlı polis araçlarıyla kapatıldı. Mahalle sakinlerine, kazının Başbakanlık bilgisinde yapıldığını belirten resmi bir yazı gösterilirken, yetkililer herhangi bir açıklamada bulunmadı.

MİT ve Özel Harekat'tan gecekonduda kazılı soruşturma

DEFİNE CİNAYETLERİ Mİ

Kazının, 2012'de tarihi eser kaçakçılığı şebekelerini araştırırken öldürüldüğü iddia edilen polis memuru Mithat Erdal cinayetiyle ilgili olabileceği konuşuluyor. O tarihte, önce kendi tabancasıyla vurulduğu açıklanan Erdal'ı öldürdüğünü itiraf eden Hüseyin Yasak, 25 yıl hapse çarptırıldı. Polis memurunun eşi Sibel Erdal, kocasının cinayetiyle ilgili soruşturmanın dönemin emniyet yetkililerince engellendiğini iddia ederek, geçtiğimiz günlerde üst makamlara dilekçe ile başvurdu.

MİT ve Özel Harekat'tan gecekonduda kazılı soruşturma

Eşinin bir suç şebekesi tarafından öldürüldüğünü öne süren Sibel Erdal, şüphelerini de bildirip geniş bir araştırma yapılması isteğini bu dilekçede iletti. mersin-kazi-880 Olayın yaşandığı dönemin Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy’un da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında tutuklandığı öğrenildi.

20 KİŞİ 24 SAAT ÇALIŞIYOR

Kazıda, 20 kişi 24 saat çalışıyor. Yiyecek ve barınma ihtiyaçları bulundukları yerde karşılanan ekibin dışarıyla bağlantısının kesildiği bölgede, sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. İlk günlerde çevre binalara keskin nişancı yerleştirilmesi gibi önlemler, vatandaşın tepkisini çekince hafifletildi. Evin üstünde kurulan kulübede özel harekât polisleri 24 saat nöbet tutuyor.