Müezzinoğlu: Mikropluk yapmalarına müsaade etmemeliyiz

Müezzinoğlu: Mikropluk yapmalarına müsaade etmemeliyiz

Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen Tıp Bayramı Kutlama Töreni, dün akşam saatlerinde Bomonti Hilton Otel'de gerçekleştirildi. Törene, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve çok sayıda hekim katıldı.

Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Birilerinin bu milli iradeye, sandığın hukukuna virüslük yapmasına, mikropluk yapmasına ve kanser hücresi gibi bünyeyi işgal etmesine asla müsaade etmemeliyiz. Çünkü bu ülke bizim ülkemiz, bu millet bizim milletimiz, bu 76 milyon bizim insanımız. Ülkemizin demokrasisi, milli iradesi güçlüyse; ülkemizin hak ve hukuk korunabiliyorsa, her iki yılda bir milletin huzuruna gidip hesap verilebiliyor ve görülebiliyorsa, cezaysa cezası, ödülse ödülü verilebiliyorsa; milli iradenin sağlığının da korunmasına bu ülkenin vatandaşları olarak önem vermeliyiz" dedi.

Müezzinoğlu: Mikropluk yapmalarına müsaade etmemeliyiz

İSTANBUL TABİP ODASI'NI ELEŞTİRDİ

Önümüzdeki yıllarda sağlık alanında yapılacak projelerle ilgili bilgiler veren Müezzinoğlu, "Bugün İstanbul Tabip Odası, 'Sağlık Bakanı'nın14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamıyorum' demiş. Ben kendilerinin Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Bu ülkenin her hekiminin Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Bu ülkenin yetiştirdiği her hekimin başımın üstünde saygın bir yeri ve değeri var. Farklı düşünebilir, farklı yaşam tarzı olabilir, ideolojik durabilir, o onun hakkıdır. Ama bu ülkenin geleceğine karşı hepimiz sorumluyuz ve görevliyiz. Dolayısıyla birbirimizi dışlayarak, birbirimizi inciterek, birbirimize kem gözle bakarak bir başarı elde edemeyiz. Çatışan, ayrıştıran, ülkenin dünya vizyonuyla paralel koşan anlayışına çelme takan ve ideolojik duruşlarla yalnız muhalefet yapan bir Tabipler Birliği ve bir Tabip Odası anlayışının da bu salondaki meslektaşlarımıza yakışmadığını ifade etmek istiyorum" diye konuştu.