Muhammed Ali Fatih Erbakan kimdir

Muhammed Ali Muhammed Ali Fatih Erbakan, 1 Ocak 1979 tarihinde dünyaya geldi. Merhum Necmettin Erbakan’ın oğludur. Ortaokulu Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nda okudu. Lise eğitimini ise Ankara Ayrancı Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra “Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği” bölümünü bitirdi. Yüksek lisans için İngiltere’ye gitti. Fakat annesi merhum Nermin Erbakan'ın vefatı dolayısıyla dönmek zorunda kaldı ve Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon dalında doktora eğitimini alarak, doktor unvanı aldı.

SİYASİ KARİYERİ

Daha önceleri giyimiyle gündemde yer edinen Erbakan, babası Necmettin Erbakan'ın vefatından sonra siyasi yönüyle ön plana çıktı. Adeta “Milli Görüş” çerçevesinde adımlar atması beklenti. Babasının aktif siyasetçi olduğu dönemlerde de siyasetle iç içe büyüdü. Bu durum onun üzerinde bu minvalde yol almasını sağladı.

2012 yılı itibariyle Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi ve Genel başkan başdanışmanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca 17 Kasım 2013 tarihinde açılısı yapılan “Erbakan Vakfı”nın genel başkalığını yapmaktadır.

2011 yılında Andy-Ar adlı şirketin yaptığı araştırma sonucu Muhammed Ali Fatih Erbakan geleceğin potansiyel liderleri listesinde ilk 10'a girdi.

SEÇİMLERE BAĞIMSIZ GİRECEK İDDİASI

Haziran 2015 seçimlerine bağımsız gireceği konuşurken Erbakan bir açıklama yaparak; “Basına yansıyanlar bizim dışımızda yansımış ve erkenden bir karar alınmadan böyle bir açıklama ortaya konulmuş. Fakat biz kendimiz daha bir karar almadık. Müzakere edeceğiz, değerlendireceğiz. İnşallah Türkiye için de milletimiz için de bizim içinde hayırlısı olur.” Dedi.

Fatih Erbakan, Beyza Molu ile evli olup ikiz kız babasıdır.