Mustafa Koç: Fethullah Gülen'in yanına gittim

Mustafa Koç: Fethullah Gülen'in yanına gittim

Gezi olaylarıyla başlayan süreçten beri gündemden düşmeyen Koç Grubu, sessizliğini bozdu.

Aylardır hiçbir röportaj teklifini kabul etmeyen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Hürriyet'in başarılı muhabiri Cansu Çamlıbel ile Nakkaştepe'deki ofisinde görüştü.

"FETHULLAH GÜLEN'LE MAYIS'TA GÖRÜŞTÜK"

Sizin şahsen Fethullah Gülen ile nasıl bir ilişkiniz var? Hiç görüştünüz mü?

Ben Türk ekonomisinin neredeyse yüzde 10'unu oluşturan bir topluluğun yönetim kurulu başkanıyım. Hangi kulvardan olursa ülkemizde önemli ve etkili olan tüm isimlerle görüşebilirim ve görüşürüm. Bu da kimseyi ilgilendirmez. Bu bağlamda, ben kendisiyle görüştüm.

En son ne zaman görüştünüz?

Mayıs ayında ABD'ye gittiğimizde görüştüm.

"HEPSİ HAYAL ÜRÜNÜ"

Peki kendisiyle görüşmüş olmanız Türkiye'deki meşru hükümete karşı dış güçlerin de desteğini alan yeni bir dizayn arayışı mı?

Bunların hepsi tamamen hayal ürünü. Biz hiçbir zaman siyaseti tasarlayan, içinde olan bir konumda olmadık. Hep tarafsız kaldık. Ben bugün TÜSİAD, MÜSİAD, TUSKON gibi bütün önde gelen sivil toplum kuruluşlarıyla da ilişkiler içindeyim. Afrika'da iş yapıyoruz. 2011 senesinde Güney Afrika'da çok ciddi bir alım yaptık. TUSKON'un Afrika'daki faaliyetleri belli. Bir kere beraber Afrika'ya gittik, ortalık birbirine girdi. Oysa iş geliştirme açısından bundan daha normal bir şey olamaz.

"NE ELMASI, ANANASTI O ANANAS.."

Bana Türkiye'nin dört bir yanından, bayilerimizden yörelerine özgü pek çok şey geliyor. Yoğurdundan, baklavasından halısına ne isterseniz. Yok o ananas değilmiş de elmasmış, yok o bir şifreymiş. Bana ananas yollandı. Ben de aradım teşekkür ettim. Bu kadar basit. Bildiğiniz ananas yani, bu arada gayet de lezzetliydi. Sonra öğrendik ki Uganda rafinerisiyle değil de ananasıyla meşhurmuş. Hakikaten. (Gülüyor)

Röportajın tamamını okumak için tıklayın