Nabi Avcı makamında çocukları ağırladı
ensonhaber.com

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, bir grup öğrenciyi Bakanlık toplantı salonunda kabul etti.

Öğrencilerin bayramını kutlayan Bakan Avcı, öğrencilerden sınıf arkadaşlarına, öğretmenlerine ve ailelerine selamlarını iletmelerini istedi.

Nabi Avcı makamında çocukları ağırladı

KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ

Geleneksel olarak, bu tür etkinliklerde, bir kişinin bakan koltuğuna oturduğunu hatırlatan Bakan Avcı, "Bizim Milli Eğitim Bakanlığının bir şöhreti var. 'Milli Eğitim Bakanı ne kadar çok değişiyor, çok sık değişiyor' diye çok söyleniyor. Dolayısıyla, madem bakanlıkta, bakanlar çok sık değişiyormuş, bugün hiç olmazsa bu şehir efsanesini burada doğrulayalım. Hızlı bir değişimle şimdi ilk Milli Eğitim Bakanımızdan başlayalım, sonra sırayla her arkadaşımız hiç olmazsa bir fotoğraf çektirecek kadar, Milli Eğitim Bakanı olsun" diye konuştu.

Avcı, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çocuklara koltuğunu devretti. Koltuğa oturan her çocuk, 23 Nisan için bir konuşma gerçekleştirdi.

Nabi Avcı makamında çocukları ağırladı VİDEO

"ÖĞRETMENLER UNUTULMAZ"

Öğrencilerden eve gidince anne ve babalarına veya öğretmenlerine ilkokula giderken Milli Eğitim Bakanının kim olduğunu sormalarını isteyen Avcı, "Yüzde 99 ihtimalle onlar ilkokula giderken Milli Eğitim Bakanı kim hatırlamayacaklar. Arkasından da şunu sorun, 'İlkokula başladığınızda, birinci sınıfta öğretmeniniz kimdi?'. Yüzde 100 hepsi öğretmenlerinin adını hatırlayacaklar. Demek ki öğretmenler unutulmuyor. Milli Eğitim Bakanları unutulabilir ama öğretmenler hiç unutulmaz" diye konuştu.

Kendisinin de ilkokulu dönemindeki Milli Eğitim Bakanını hatırlamadığını belirten Avcı, ilk öğretmeni Nebahat Yıldız Bayrak'ı unutmadığını söyledi.