Bakan Nabi Avcı öğrencilere karne dağıttı

KARNE

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi dolayısıyla, Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde karne dağıttı.

Öğrencilere karnelerini dağıtan Bakan Avcı'nın miniklerle girdiği diyaloglar gülüşmelere neden oldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, karnesinde zayıfı olan bir öğrenciye "Fizikçi Mehmet Ali'ye takmış' demesi öğrencileri gülümsetti.

Komik karne günü caps'leri -GALERİ

"FİZİKÇİ MEHMET ALİ'YE TAKMIŞ"

Karne dağıtan sınıf öğretmeni Emin Yıldız öğrencilerden Mehmet Ali Demirel'i çağırdı ve bir zayıfı bulunduğunu söyledi, bunun üzerine Avcı'nın, "Ha şöyle" demesi gülüşmelere neden oldu.

Bakan Avcı, "Mehmet Ali, Dil ve Anlatımdan, Türkçe, Edebiyat, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden, Tarihten, Görsel Sanatlardan ve hepsinden çok yüksek notlar almış ama Fizikçi Mehmet Ali'ye takmış ve not vermemiş. İnşallah ikinci sömestre birlikte alalım onu" ifadelerini kullandı.

Bakan Nabi Avcı öğrencilere karne dağıttı

Bakan Nabi Avcı öğrencilere karne dağıttı İZLE

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM

Eğitim öğretim yılı açılışı törenini de Ankara’da yine bir mesleki ve teknik eğitim okulunda gerçekleştirdiklerini anımsatan Avcı, "Bununla şunu söylemek istiyoruz ayrıca hükümetimiz, Bakanlığımız mesleki ve teknik eğitimi birinci önceliği olarak görmektedir. Bu hem sayısal olarak böyledir hem de niteliksel olarak böyledir. O bakımdan önümüzdeki, aylarda, yıllarda da  mesleki ve teknik eğitimin nasıl mesafe almakta olduğunu inşallah hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.Bakan Nabi Avcı öğrencilere karne dağıttı

Mesleki eğitimle ilgili yeni düzenlemelerin de bulunduğuna işaret eden Avcı, “Yani hep deniliyor ya , ‘eğitim yap boz tahtasına döndü’. Evet. Eğitimde pek çok değişiklik oluyor. Bundan sonra da olacak ve bundan en büyük payı da mesleki ve teknik eğitim alacak” şeklinde konuştu.

Bakan Nabi Avcı öğrencilere karne dağıttı

"NOTLAR HEPİMİZİN NOTLARI"

Toplumsal beklentilere ilişkin bu mesajın bu okuldan verilmesinin önemli olduğunu ifade eden Avcı, herkesin kendi öğrenciliğinden eğer 100 üzerinden not veriliyorsa, 50 ve üzeri notların öğrenciler tarafından alındığını, 50’nin altındaki notları ise öğretmenler tarafından verdiğini bildiğini söyledi. Velilerin, kendi çocuklukları ve öğrenciliklerindeki bu gerçeği bir kez daha hatırlamalarında fayda olduğunu dile getiren Avcı,  “Bu karneler, bu notların sadece çocuklarımızın değil hepimizin notları” diye konuştu.