Necdet Özel'den darbe girişimi açıklaması
İHA

özel

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, NTV’de darbe girişimini değerlendirdi.

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Darbe gecesi yaşananları anlatan emekli Org. Özel, gözaltına alınanlar arasında askerlik döneminden arkadaşları olduğunu belirterek "Hakkımı helal etmiyorum" dedi. Özel, şunları söyledi:

YÜCE HALKIMA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM

"Öncelikle yüce halkımı saygıyla selamlıyorum, kendilerine geçmiş olsun diyorum. Türkiye’de Türk ordusu hukukun üstünlüğüne, anayasanın temel niteliklerine, evrensel olan ilkelere, insan haklarına her zaman saygı duymuş ve evlatları bu milletin bağrından çıkmış evlatlar olarak milli ordu vasfını koruyan ve yine halkımız tarafından bize yakıştırılan peygamber ocağı olarak vasıflandırılan çok önemli bir kurumdur. Bu düşünceleri bugün emekli olmuş bir komutan olarak aynen muhafaza ediyorum.

Org. Necdet Özel: Hakkımı helal etmiyorum VİDEO

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET AİLELERİNE SABIR DİLİYORUM

15 Temmuz gecesi olan kalkışma herkesi son derece üzücü, vahim sonuçlar doğuran, ülkemize, milletimize acı çektiren çok önemli bir olaydır. Ancak burada TSK’nın kurumsal kimliği ile yapılmış veya onu değerli komutan kademesi tarafından yapılmış bir hareket olmadığı artık çok net olarak bugün anlaşılmıştır. Bu işin sevindirici tarafıdır. Birçok acılar yaşandı. Öncelikler verilen şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralı arkadaşlarımız var tabi darbecileri kastetmiyorum darbeye karşı mücadele eden yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Sonuçta bu kalkışmanın çok kısa zamanda bastırılmış olması Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel varlığının kurulsal yapısının halen devam ediyor olmasıdır.

BUNU MEDYAMIZDA DA GÖRDÜK

Halkımızın gösterdiği inanılmaz bir destek var. Onun içinde yüce milletime teşekkür ederim. Sayın cumhurbaşkanının gösterdiği cesarete, liderlik vasfına teşekkür ediyorum. Sayın başbakan ve hükümet üyelerine teşekkür ediyorum, medyaya teşekkür ediyorum. Bugün medyanın bütün kanalları tek vücut olarak bu konunun üstüne eğilmiş ve yayınlar yaparak bu iğrenç olayı kınıyorlar. Bu konuda bir birlik günüdür. Bunu medyamızda da gördük. Bunlar sevindirici hususlar. Ayrıca bir teşekkürde bu işi bastırmak için gayret eden TSK’nın gerçek komutanlarını ve kahramanlarını da kutlamak istiyorum. Bugün belki onlar tam olarak bilinmiyor. Her zaman olduğu gibi TSK personeli birçok konuda öne çıkmayı istemez, geri planda kalmayı tercih eder. O arkadaşlarımı ben biliyorum ve bu yayın vasıtasıyla kutluyorum onları da.

ARAMA FAALİYETİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM

Ben emekli olduktan sonra Ankara’da kendi özel evimde yaşamımı sürdürüyordum. O gece başka özel bir kanal seyrediyordum. İstanbul’dan bir akrabamın eşimi arayarak İstanbul’da köprülerin askerler tarafından kapatıldığı haberini eşim bana söylediği zaman kanalları dolaşmaya başladım. O anda bunun bir ihbar üzerine bir arama faaliyeti olduğunu düşündüm. Bir müddet sonra bir parlamenter beni arayarak Ankara’da jetlerin alçaktan uçtuğunu söyledi.

MUTLAKA KRİZ MASASI OLUŞTURULMALI

Benim oturduğum Gölbaşı semtinden bunları duymam mümkün değildi. Bunun üzerine bir hükümet yetkilisi beni aradı böyle böyle oluyor ne yapmalıyız diye. Ben de şuanda bilgi sahibi değilim şeklinde ifade ettim. Ama yapılacak şey mutlaka bir kriz masası oluşturulmalı ve bu kriz masasında tedbirler hemen görüşülmeli şeklinde cevap verdim"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)