Necip Fazıl Ödülleri'nde Erdoğan'dan anlamlı hareket

nuri pakdil

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Necip Fazıl Ödülleri'nde dikkat çeken bir olay yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Saygı Ödülü'ne layık görülen Nuri Pakdi'in konuşması sırasında dakikalarca ayakta bekledi. Pakdil'den övgüyle bahseden Erdoğan, "klas duruşu, bize devrimci başkaldırışı öğretti" dedi.

Necip Fazıl Ödülleri'nde Erdoğan'dan anlamlı hareket

"BİZE KLAS DURULU DEVRİMCİ BAŞKALDIRIYI ÖĞRETTİ"

Erdoğan Pakdil hakkında şu sözleri söyledi:

"Necip Fazıl Saygı Ödülü ilk olarak "kime verilmeli" diye sorulduğunda, sanırım herkesin aklına o gelecektir. Selamlamasını dahi, "değerli dostlarım, sizi anti emperyalist, anti kapitalist, anti faşist ve anti firavunist duygularımla selamlıyorum" diye yapan sevgili Nuri Abimizi, muhterem Nuri Pakdil'i özellikle kutluyor, tebrik ediyor, bize klas duruşu, bize devrimci başkaldırışı öğrettiği için, kendisine şahsım, yol arkadaşlarım, ülkem ve milletim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum"

NECİP FAZIL BATILILAŞMA HAREKETİNE KARŞI DİRENİŞ ÜSSÜYDÜ

"Saygı" alanında ödül alan Pakdil, sözlerine "Değerli Emine Hanım, değerli kardeşim Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, değerli medya temsilcilerini, siz değerli konukları antiemperyalist, antikapitalist, antinasyonalist, antisiyonist, antifaşist en önemlisi de antifiravunist bir bilinçle selamlıyorum" şeklinde başladı.

Necip Fazıl'ın aydınların uygarlıklarını yeniden anlaması için bir ortam oluşturduğunu, Türkiye'deki batıcılığa ve yabancılaştırma girişimlerine karşı ilk yazılı eleştiriyi yaptığını dile getiren Pakdil, Necip Fazıl'ın batılılaşma hareketine ve 1923 sonrası yabancılaştırma girişimlerine karşı bir "direniş üssü" olduğunu bildirdi.

"İLKEMİ NECİP FAZIL İÇİN ÇİĞNİYORUM"

Pakdil, sayısal üstünlüğün getirdiği hiçbir siyasal iktidarın kültürel üstünlüğe sahip olmadığı sürece kalıcı olamayacağını kaydederek, kültürel değerlerini yeni nesillere aktaramayan halkın varlığını sürdüremeyeceğini ifade etti. Star gazetesine etkinlik için teşekkür eden Pakdil, "Ben övülmekten ve ödüllendirilmekten hoşlanmayan bir yazarım. Çünkü ben devrimci bir yazarım. Fakat burada sadece rahmetli üstada olan bağlılığım ve saygım nedeniyle bu ilkemi bir defalığına çiğniyorum" dedi.