Nejat Uygur'un hayatı

10 Ağustos 1927 Kilis doğumludur. Annesi öğretmen, babası ise subaydır. Nejat Uygur, 3 kardeşten ortanca olanıdır. Uygun, Kilis’te ünlü bir sanatçı tarafından keşfedilmiştir. Eğitim hayatını anne ve babasının mesleği nedeniyle Anadolu’nun farklı yerlerinde tamamlamıştır.

İlköğretimi Ezine, Siirt, İntepe’de okumuştur. Bu yıllarda tiyatroyla ilgilenmeye başlamıştır. Çanakkale, Sarıyer ve Manisa’da ortaöğretimi tamamlamıştır. Daha sonra Güzel Sanatlar Akademisi’ne devam etmiş, fakat mezun olamamıştır. 1943’te spora ilgi duymaya başlamıştır.

13 YIL SÜREN TURNELER

Su sporu ve atletizm’de başarılı olmuştur. Bunun dışında da profesyonel at biniciliği vardır. 1950 yılında evlenmiştir. (Eşi Necla Uygur). Tiyatroda tam anlamda 1949 yılında aktif olmuştur. ‘Nejat Uygur Tiyatrosu’ adı altında eğitimler vermeye başlamıştır. Nejat Uygur artık tiyatro turnelerine katılmaya başlamıştı.

13 yıl süren turneler sırasında 5 tane erkek evlat sahibi olmuştur. Süheyl ve Behzat adlı oğulları da kendisi gibi tiyatroya yönelmişlerdir. Nejat Uygur, geçirdiği bir hastalık nedeniyle 2007 yılında hayatını kaybetmiştir.

Nejat Uygur'un hayatı

Nejat Uygur Borç Para Mevzusu İZLE

ÖDÜLLERİ

2007 - Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması "Tiyatroya Destek Yılı Özel Ödülü"

2006 - Kemal Sunal Kültür Sanat Ödülü "En İyi Tiyatrocu"

1999 - 22. Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri "Belkıs Dilligil Onur Ödülü"

ROL ALDIĞI PROJELER

2007 - Beyaz Melek

2004 - Vizontele Tuğba

1974 - Cafer'in Nargilesi

1971 - Cafer Bey İyi, Fakir Ve Kibar

1970 - Cafer Bey