Nesli tükenmekte olan karakulak Datça'ya indi

Geçtiğimiz cuma günü öğle saatlerinde, ilçeye bağlı Karaköy mahallesinde yaşayan vatandaşlar, vahşi bir hayvan türü olan karakulağı fark etti.

Nesli tükenmekte olan karakulak Datça'ya indi

YANINA KİMSEYİ YAKLAŞTIRMADI

Çevresindeki kalabalıktan ürken karakulak, Akın Kaçar'a ait yolun kenarında park halinde duran 48 R 4282 plakalı otomobilin altına kaçtı. Aracın lastiği ile duvar arasında savunmaya geçen karakulak, kimseyi kendisine yaklaştırmayarak beklemeye başladı.

BALIK AĞIYLA YAKALANDI

Mahalle sakinleri olayı, jandarma ve Datça Orman İşletme Şefliği ekiplerine bildirdi. Özel bir hayvan kliğini sahibi Veteriner Hakkı Kafalı da olay yerine geldi. Veteriner Kafalı ve vatandaşlar, balık ağı ile otomobilin altında saklanan karakulağı yakaladı. Jandarma gözetiminde veteriner kliniğine götürülen karakulak kontrol edildi, sağlıklı olduğu ve herhangi bir yarasının bulunmadığı belirlendi.

"KARAKULAK NESLİ TÜKENMEKTE OLAN BİR HAYVAN"

Karakulağa sahip çıkan ve duyarlı davranarak kendilerini arayan vatandaşlara teşekkür eden Veteriner Hakkı Kafalı, "Karakulak, nesli tükenmekte olan bir hayvan ve çok ender olarak görülüyor. Datçamızın tanıtım açısından böyle hayvanlara çok ihtiyacı var" dedi.

Nesli tükenmekte olan karakulak Datça'ya indi

"HAYATIMDA İLK KEZ GÖRDÜM"

Hayvanı araç altından çıkarmak için yardım edenlerden, Belediye Sular İdaresi görevlisi, evli ve iki çocuk babası 45 yaşındaki Akın Kaçar da "Hayatımda ilk kez, bir karakulağı canlı olarak görüyorum. Dağda çok keçi güttüm ama hiç karakulak ile karşılaşmamıştım. Ancak, karakulakların Datça'da yaşadıklarından haberim vardı. Komşumun evinin önünde görülmüş. Sonra benim arabamın altına girmiş. Hemen durumu Kaymakamlığa ve Ormancılara bildirdim. Biz bilinçli insanlarız. Böyle bir hayvanı öldürmenin cezasının olduğunu da biliyoruz. Bu konuda halk olarak duyarlıyız. Bu hayvanın koruma altında olduğunu da biliyoruz" diye konuştu.

DOĞAYA BIRAKILDI

İlçede yıllardır karakulaklar üzerine araştırma yapan Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yasin İlemin'in de kontrol ettiği karakulak, aynı gün akşam saatlerinde yakalandığı noktaya en yakın ormanlık alanda doğaya salındı.

Nesli tükenmekte olan karakulak Datça'ya indi